Diari Més

Municipal

La placa de la inauguració del Mercat Central s'haurà de canviar per una errada ortogràfica

Les xarxes socials municipals han rebut la queixa i ja han anunciat que ho notificaran a Espimsa

Imatge de la placa que recorda la inauguració del Mercat Central.

La placa de la inauguració del Mercat Central s'haurà de canviar per una errada ortogràficaTwitter/Jordi de Bofarull

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i els anys que es va tardar a poder disposar del Mercat Central remodelat, al final i amb la data marcada des de l'Ajuntament, les presses finals van provocar una errada que per a molts ha passat desapercebuda.

A la placa que es va descobrir per a recordar el dia de la inauguració, que va ser el passat mes de març, hi ha una errada ortogràfica. Allí on hauria de posar 'inaugurar' hi posa en realitat 'inagurar'.

Està clar que els responsables d'Espimsaaquest és un detall que els va passar per alt, ja que, en cas contrari, si no abans, després de la celebració s'hauria solucionat l'errada. Però d'entre els molts visitants que van a fer les compres o simplement a visitar l'edifici del Mercat, n'hi ha que si van percebre l'errada.

Un exemple és un filòleg vallenc, Jordi de Bofarull, que a més d'evidenciar la presència de l'errada, també es qüestiona si cal afegir el nom de l'alcalde. Aquesta però, és una decisió d'àmbit polític i gens estranya en les inauguracions d'equipaments emblemàtics arreu.

En una piulada al Twitter el filòleg ha rebut resposta des del canal oficial del consistori, que ja ha anunciat que avisaran aEspimsaperquè s'hi posi remei. I en la mateixa conversa també els responsables de les xarxes municipals han hagut de respondre al recordatori que els ha fet un altre tuitaire sobre una altra errada.

En aquest cas es tracta de la placa que a la plaça de les Cols, on, segons afirma la piulada, s'ha catalanitzat erròniament el nom de SantiagoRusiñol(hi apareixRussinyol). En aquest cas des de l'Ajuntament han respost que, «la qüestió d'aquesta placa es va enviar a la Comissió de Cultura. Preguntarem en quin estat es troben les gestions».

tracking