Diari Més

Societat

El carrer Comte, per als que pinten alguna cosa de veritat

La Pilons Parade ha tornat a ser un èxit de participació i de bon ambient

El carrer es va tornar a omplir per a redecorar els pilons.

El carrer Comte, per als que pinten alguna cosa de veritatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com és habitual, des de ben aviat al matí ja hi havia grups de persones esperant per poder tenir assignat el seu piló al carrer Comte de la Part Alta de Tarragona. La feina que els esperava és ben coneguda, redecorar tots i cadascun dels pilons i tornar a donar vida a aquest espai privilegiat del nucli antic tarragoní.

Com és habitual des de les últimes edicions, aquesta trobada d'artistes amateurs (tot i que algun i alguna de professional també s'ha pogut veure aquest dissabte) ha tornat a tenir una excel·lent resposta de centenars de tarragonins disposats a participar-hi. A partir de les 11 s'han començat a assignar els pilons i s'ha iniciat el procés creatiu que, inefablement, sempre comença per destruir allò que ja hi havia -pintant de blanc cada piló- per a poder construir noves propostes.

Aquest any, els Set Pecats i el club El vaixell han estat els pilons convidats, tot i que també s'ha pogut veure creacions més 'corporatives' com de colles castelleres o delsinstagramerstarragonins. Corria la pintura I tambécorrienaperitius que es podien adquirir a mig carrer.

Com sempre, els més petits han tingut un protagonisme especial en la decoració de molts dels pilons, que han adquirit imatges i colors sempre al gust dels petits artistes. Ja jornada s'ha de cloure aquest dissabte a la tarda quan es donin aconèixerels guanyadors a les obres mésreeixides, encara que tots mereixen premi. Serà a partir de les set de la tarda.

La trobada de cada estiu permet descobrir com els veïns i ciutadans prenen el carrer, i se'l fan seu. En el cas del carrer Comte, aquest se'l guanyen aquells que pinten alguna cosa de veritat. Aquells que no dubten a embrutar-se de pintura i civisme per a crear una gran història col·lectiva.

Al llarg de dissabte al matí es van anar 'definint' els dissenys dels pilons.

El carrer Comte, per als que pinten alguna cosa de veritatDiari Més

tracking