Diari Més

Tarragona acollirà la 13a conferència de la Comissió Mediterrània de la Lliga Europea de Cooperació Econòmica

Responsables governamentals i institucionals, experts, empreses i entitats financeres debatran el 29 i 30 de setembre sobre reptes socioeconòmics en una Mediterrània en canvi

Imatge de la roda de premsa on s'han donat a conèixer els detalls de la

Tarragona acollirà la 13a conferència de la Comissió Mediterrània de la Lliga Europea de Cooperació EconòmicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona pren el testimoni de ciutats com Barcelona, Palma de Mallorca, Tunis, Nàpols, Mònaco, Marsella, Rabat i Istanbul i acollirà al setembre la conferència anual sobre la Mediterrània de la Lliga Europea de Cooperació Econòmica (LECE), que enguany porta el títol Reptes socioeconòmics en una Mediterrània en canvi. La Diputació de Tarragona serà enguany la seu d'aquesta trobada anual que tindrà lloc els propers 29 i 30 de setembre. La històrica vocació mediterrània de Tarragona i la celebració el 2018 dels Jocs Mediterranis van convèncer els delegats de les 13 seccions nacionals que integren la LECE, reunits a Bucarest el passat 9 de juny, per portar a la ciutat aquesta conferència.

Els detalls de la trobada s'han donat a conèixer avui en una roda de premsa que ha tingut lloc a la Diputació de Tarragona i que ha comptat amb l'assistència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, el president executiu de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), Senén Florensa, i amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. La cooperació econòmica d'Europa tant amb l'àrea mediterrània com amb Àfrica, així com els principals desafiaments socials de la regió, especialment pel que fa a la integració sociolaboral de dones i joves i la gestió de les migracions, són alguns dels temes que abordarà la conferència.

Entre els ponents previstos, hi destaquen el ministre d’Afers Exteriors del Govern espanyol, Alfonso Dastis; el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Fathallah Sijilmassi; el secretari seneral de la Unió del Magreb Àrab, Taïeb Baccouche; el president de la MED CONFEDERATION i exministre de Finances de Tunísia, Jaloul Ayed; l'exministre d’Economia i Finances de Marroc, Fathalla Oualalou; l'exambaixador de la UE a Turquia, Tunísia, Líbia, Síria i Marroc, Marc Pierini, i el secretari general de la LECE, Jerry van Waterschoot.

La conferència també inclourà una sessió de presentació dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 a la qual assistiran mig centenar de participants, entre els quals hi haurà alts funcionaris nacionals i europeus, representants d’empreses i del món financer, i destacades figures del món acadèmic i polític, que formen part de la LECE, una xarxa que es defineix com «un grup intel·lectual de pressió» al servei del projecte europeu.

La conferència està organitzada per la LECE i l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i l’Obra Social “la Caixa”.

tracking