Diari Més

Festes Populars

El Serrallo viu amb emoció la tradicional processó de Sant Pere

El moment més esperat va ser quan els portadors van pujar les escales de l’església genolls

Uns nens vestits de pescadors porten un vaixell a espatlles.

El Serrallo viu amb emoció la tradicional processó de Sant PereCarles Magrané

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes de Sant Pere, del Serrallo, van viure un dels moments més emotius, amb la processó que va recórrer els carrers del barri mariner. Centenars de persones van veure el seguici que obria la Vibrieta, a la que van seguir els nanos pescadors i els gegants.

La comitiva va comptar amb la participació de vint-i-quatre nens que aquest any han celebrat la Primera Comunió i que portaven la creu. Un petit vaixell i una xarxa, elements portats també pels més petits, es van concentrar als voltants de la plaça Bisbe Bonet. Uns metres més enllà, a les portes de l’església, els Xiquets del Serrano van aixecar un pilar de quatre mentre passava per davant la imatge de Sant Pere, a espatlles, que va fer el recorregut amb vint-i-nou portants descalços. Va tancar la comitiva una representació de les Milícies Urbanes. Els carrers Sant Pere i Gravina es van omplir de fidels.

El moment més esperat va ser l’entrada de la imatge de Sant Pere a l’església, amb els portants pujant les escales de genolls.

Sopar popular i revetlla

El calendari festiu en honor a Sant Pere per a avui divendres començarà a les 10 hores, amb les finals de Botifarra i Dominó. A la tarda, a les 18:30 de la tarda, hi haurà acrobàcies xineses. A les 20 hores començarà una ruta literària i a les 21:30 començarà un sopar popular. En acabar, al voltant de les 24 hores, serà el torn per la revetlla.

Imatge dels serrallencs

El Serrallo viu amb emoció la tradicional processó de Sant PereCarles Magrané

tracking