Diari Més

Veïnal

El carrer Comte, oasi artístic del nucli antic, es renovarà per onzè cop

L’anomenada Pilon Parade tindrà lloc demà dissabte a partir de les 10.30 hores

Els pilons del carrer Comte canviaran la seva aparença demà al matí.

El carrer Comte, oasi artístic del nucli antic, es renovarà per onzè copOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre muralles i restes romanes, a la Part Alta de Tarragona hi ha un oasi artístic alternatiu que roman, des de fa onze anys, al carrer Comte. Ho fa en forma de pilons, pintats per artistes i veïns. Es tracta d’una idea que va sorgir entre el veïnat per tal de «dignificar» el carrer i fer-lo «un pèl més atractiu, perquè aquesta via no té res». Així ho expressava el portaveu de l’Associació de Veïns i Amics del carrer Comte i la plaça del Pallol, Ramón Ollé.

«Al principi ningú hi creia, ni l’Ajuntament ni els veïns, i ara passa tot el contrari. Abans deien que fèiem malbé el mobiliari públic, i ara el volen pintar», expressava Ollé. El gran èxit, segons ell, és aquest. Tot i això, no amagava el seu orgull quan deia que, el carrer Comte, «s’ha convertit en un dels més fotografiats de Tarragona». La de demà serà l’onzena Pilon Parade. «És una festa consolidada», assegurava Ollé. Des de sempre, però, han volgut que sigui una cosa «molt poc mercantilista i molt simpàtica». «Sempre hem pensat que havia de ser un art efímer», expressava el portaveu de l’associació.

Després d’una dècada creant un oasi artístic al nucli antic, Ollé creia que havia arribat el moment de començar a informar els turistes sobre l’origen dels pilons. «Moltes vegades es queden parats, encuriosits pel carrer, però no hi ha res ni ningú que els expliqui el perquè de tot això», manifestava Ollé.

La Pilon Parade començarà demà a dos quarts d’onze del matí. Els participants, però, hauran d’arribar abans per intentar fer-se amb el millor piló.

tracking