Diari Més

Tradició

La pluja s'atura per homenatjar els herois del Setge de 1811 a Tarragona

L’acte, realitzat davant el monument als Herois a la Rambla, el va presidir l’alcalde Ballesteros

Moment de l'ofrena floral al

La pluja s'atura per homenatjar els herois del Setge de 1811 a TarragonaMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aiguat que va caure ahir a la tarda a Tarragona va posar en perill la celebració de l’acte per homenatjar els herois del Setge de 1811 a la ciutat. Tot i això, la pluja va aturar-se a temps i el programa es va poder desenvolupar amb tota normalitat. Presidit per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, l’acte va començar a dos quarts de nou del vespre amb uns parlaments al davant del monument als Herois, a la Rambla Nova.

«Aquest és un acte per recordar la barbàrie, el dolor i el què és una guerra», va destacar la regidora de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando, qui també va desitjar que «mai més es torni a repetir un fet semblant». Per la seva banda, el secretari de l’Associació del Setge de Tarragona 1811, Joan M. Maixé, va afirmar que «potser caldria» anomenar el monument dels Despullats pel «seu propi nom», ja que «és necessari que les noves generacions coneguin el passat», va afegir el president de l’associació, Joan Ribes. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va tancar els parlaments establint un paral·lelisme entre les famílies tarragonines que van escapar de la guerra amb la situació actual dels sirians. «Hem de ser coherents amb l’acollida de refugiats, que s’està fent, però no de la millor manera», va concloure.

Després de l’ofrena floral de les entitats i les institucions, va començar la recreació de l’assalt. Tot seguit, la Milícia Urbana de Tarragona va dur a terme les salves de fuselleria. Minuts després, els timbalers de Tarragona i comarques van fer la crida i el Toc de setge per donar inici a la desfilada. Del monument als Herois a la Rambla Nova, la comitiva va desfilar fins al carrer Assalt. Després, els molts tarragonins que van sortir al carrer, van poder veure la recreació a la Rambla Vella, per dirigir-se tot seguit al carrer Sant Fructuós. La plaça de la Font va ser un dels moments amb més afluència de públic. La comitiva va seguir amb la desfilada per la baixada de Misericòrdia, el carrer Major i, finalment, va pujar per les escales de la Catedral per acabar al Pla de la Seu.

Les escales de la Catedral van acollir la ja tradicional ofrena d’espelmes. Un dels moments més simbòlics i estimats pels seguidors d’aquesta tradició. Els timbalers van realitzar, de nou, el toc de setge, que va donar pas a l’ofrena floral a càrrec de l’Associació Setge de Tarragona 1811. Per culminar l’acte, es van realitzar la crida ciutadana, les salves de fuselleria i el toc de campanes, aquest darrer a càrrec dels Campaners de Tarragona.

tracking