Diari Més

Municipal

El PDeCAT qüestiona l'execució del pressupost 2017 i en demana un informe detallat

El grup municipal també demana la quantitat ingressada a través de la venda de patrimoni municipal

L'estrebada d ela bossa de mà es va produir a prop de la plaça de la Font.

L'Ajuntament de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) ha sol·licitat, mitjançant un escrit a alcaldia, un informe detallat sobre l’execució del pressupost del 2017 realitzada durant els primers sis mesos de l’any. Segons ha explicat el portaveu de la formació política, Albert Abelló, en la sol·licitud es pregunta per partides que no depenen de la venda del patrimoni. En són un exemple els Plans de Dinamització Comercial, que compten amb 65.000 euros; la millora dels Polígons Industrials, que disposa de 25.000 euros; o els 545.000 euros per a actuacions a l’espai públic mitjançant la pavimentació i serveis.

Abelló ha recordat que el darrer any l’equip de govern va deixar sense executar «nombroses partides clau per Tarragona». Així doncs, la formació política vol demanar un informe detallat del nivell d’execució del pressupost d’enguany «perquè aquest error no es repeteixi».

Per altra banda, el PDeCAT també ha sol·licitat conèixer la quantitat que l’Ajuntament ha ingressat mitjançant la venda de patrimoni municipal durant aquests primers sis mesos del 2017, ja que enguany el 85% del pressupost municipal depèn d’aquests ingressos. Entre les inversions que depenen dels diners obtinguts amb la venda del patrimoni s’hi troben «1,3 milions per la millora de l’espai públic, 400.000 euros pel patrimoni històric i 100.000 per l’adquisició d’habitatge social», entre d’altres.

Per últim, el portaveu del PDeCAT ha lamentat que aquesta informació no estigui disponible a la pàgina web, ja que l’accés a aquest tipus d’informació hauria de ser «molt més fàcil, àgil i transparent».

tracking