Diari Més

La plantilla del CAP La Granja, en peu de guerra contra Gràcia i Comín

Demanen la dimissió del gerent territorial de l’ICS i reclamen les ajudes promeses per la Generalitat

Un moment de la protesta.

La plantilla del CAP La Granja, en peu de guerra contra Gràcia i ComínOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla de treballadors del CAP La Granja ha demostrat aquest dimecres, amb una concentració davant del centre sanitari, que està en peu de guerra contra el gerent territorial de l’ICS a Tarragona, Rafel Gràcia, i el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín. «Estem cansats del maltracte que estem patint. Fa vuit anys que, a Pediatria, treballem en barracons, l’increment del pressupost promès per la Generalitat no arriba, i l’únic que fan és treure’ns personal i metges». Aquestes eren les paraules del representant dels treballadors, Ferran Aiximeno, que assegurava que tot l’exposat anteriorment ha derivat en una «saturació» de pacients continuada.

Armats amb xiulets i pancartes, prop d’una cinquantena de treballadors van concentrar-se davant del CAP a crits de «Rafel Gràcia dimissió». D’aquesta manera evidenciaven el seu rebuig a les declaracions que el gerent territorial de l’ICS va realitzar públicament, on culpava el CAP La Granja de la mala gestió i de la situació actual, i on negava que els CAP de Tarragona estiguessin saturats. «Ens veiem en l’obligació de desmentir les seves declaracions. No és la gestió de la direcció de Torreforta la responsable de la situació actual, tal com afirma Gràcia, sinó la pròpia gestió de l’ICS, representada a Tarragona per aquesta persona». Així ho reivindicava el manifest llegit per una de les membres de la junta de personal de l’ICS, Pepi Martínez.

D’altra banda, els treballadors van assegurar que Gràcia havia demanat disculpes per les declaracions. «Ens ha fet arribar una nota al correu intern de la plantilla de treballadors, en la qual ens demana perdó i ens assegura que està al nostre costat i que ens donarà suport, perquè sap que treballem moltíssim», explicava Martínez. Tot i això, Gràcia no ha realitzat les disculpes públicament, motiu pel qual els treballadors també el van criticar.

Gràcia, però, no va ser l’únic assenyalat. «Comín dimissió» també va ser un dels lemes pronunciats per la plantilla de treballadors. El passat mes d’abril, la conselleria de Salut va acordar una partida pressupostària extraordinària de 165.000 euros, després que l’ICS reconegués les deficiències del CAP La Granja. «Lamentablement, encara no podem informar a la població de quan podrem donar les nostres millors prestacions, perquè els diners d’aquesta partida s’han posat en una bossa comú amb la resta del pressupost de la regió, i seguim sense conèixer ni quan ni quant podrà ser utilitzat», subratllava el manifest llegit per Martínez. Segons explicava la presidenta de la Junta de Personal de l’ICS, Gema Ortega, «només caldria cobrir la plaça de cada persona que falta per motius vacacionals o de salut». D’aquesta manera, deia, «aniríem justos, però ja milloraria substancialment la situació».

Comín desautoritza Gràcia

Arran de les declaracions de Gràcia, el parlamentari de Ciutadans, Jorge Soler, va preguntar al conseller Comín què en pensava durant la sessió de control sobre atenció sanitària realitzada ahir. Comín va respondre que no compartia el contingut i que havia demanat explicacions per les declaracions realitzades. A més, Comín subratllava que «aquestes declaracions no s’haurien d’haver produït perquè Gràcia no tenia el consentiment de la Generalitat» i, per aquest motiu, també demanarà explicacions al gerent territorial de l’ICS.

D’altra banda, els treballadors del CAP La Granja asseguraven que «hem trobat a faltar la presència d’algun membre de l’equip de govern municipal». A la concentració, només hi van assistir les regidores dels grups de la CUP i d’ICV, Laia Estrada i Arga Sentís.

tracking