Diari Més

Protesta

El conflicte per l'ocupació d'espais a tocar d'un bar al mercadet de Bonavista arriba a la plaça de la Font

Furgonetes de paradistes aparquen el vehicle tocant a l’establiment de Juan Manuel Heredia, on també s’acumulen muntanyes de cartó

Heredia, a la dreta, amb la pancarta amb les fotos del conflicte.

El conflicte per l'ocupació d'espais a tocar d'un bar al mercadet de Bonavista arriba a la plaça de la FontCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una pancarta amb el lema 'Bonavista també existeix. Alcalde, per a quan la solució?' va ser la protagonista de la protesta pública que ahir al matí va portar a la plaça de la Font Juan Antonio Heredia, propietari del bar Los Pilares, de Bonavista, que des de fa mesos està enfrontat al Govern municipal per discrepàncies amb l’ocupació d’espais al mercadet dels diumenges. Heredia va lamentar que l’Ajuntament i Espimsa no escolti les seves peticions, quan «el bar queda ocult per furgonetes que aparquen a tocar de l’edifici i per l’amuntegament de capses de cartó», com demostren les fotografies que il·lustraven la pancarta.

La gota que ha fet vessar el got de la paciència d’Heredia ha estat el fet que, «segons m’he pogut assabentar, el pla de protecció en què treballa Espimsa no contempla deixar lliure un vial que passa al costat dels edificis i que els dies de mercadet està ocupat per parades i furgonetes, i que és un camí públic». El pla «només preveu deixar lliures els accessos des d’altres carrers».

El propietari del bar, que té l’assumpte en mans d’advocats, va argumentar que «Espimsa no respecta el Camí de la Partició, que sí està reflectit en el mapa que la mateixa empresa mostra al seu web i on es veu que no forma part del mercadet». «Començo a pensar malament i crec que ha d’haver-hi alguna cosa estranya que l’Ajuntament vol ocultar: no entenc per què no deixa lliure de pas el camí», va afegir.

Heredia està a l’espera que el seu advocat rebi el resultat d’un peritatge amb el qual vol demostrar que Espimsa incompleix la normativa. A més, ahir va dir que «he consultat diversos advocats que m’han dit que el camí que reivindico i que està a tocar de les façanes dels edificis no es pot ocupar amb furgonetes, parades i capses de cartó» i, per diversos motius, «demano una solució a l’alcalde Ballesteros». Segons va comentar, la protesta que va dur a terme a la plaça de la Font «és perquè l’opinió pública sàpiga que la meva petició té facil solució si es reubiquen quatre paredes».

Per altra banda, Heredia va afirma que «pot produir-se un problema de seguretat perquè, si un diumenge succeeix alguna cosa, els bombers i les ambulàncies tindrien dificultats per accedir-hi».

tracking