Diari Més

Medi natural

La temperatura de l'aigua del mar a Tarragona assoleix un rècord històric aquest juny

La boia marina de la costa tarragonina va registrar més de 27 graus centígrads durant aquest mes

Imatge d'una boia marina instal·lada a la costa espanyola.

La temperatura de l'aigua del mar a Tarragona assoleix un rècord històric aquest junyMinisterio de Fomento

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les boies marines quePuertosdel Estado, depenent delMinisteriodeFomentoté repartides per diversos punts de la costa espanyola hanregistrat en diversos punts, temperatures fins ara mai assolides.

És el cas concret de les boies de Tarragona,CaboSilleiro(Pontevedra) i de Bilbao-Biscaia. De fet, a Tarragona s'ha produït unrècordhistòricalsuperar els 27 graus centígrads. La de Tarragona, a més, ha registratel increment més grande temperatura de tota la península dels últims 10 anys, amb un registra de 23,48 graus de mitjana en aquest mes de juny, és a dir, 2,53 graus més en relació al junydel 2017, quan es va registrar una temperatura mitjana de 20,68 graus.

Les dades corresponen a l'intervaldels anys 2007-1017 entre els dies 1 i 22 de juny de cada any.

A la boia deCaboSilleiro, a Galícia, la temperatura assolida aquest mes de juny ha estat de 19,9 graus, la qual cosa representa un increment d'1,25 grausrespecteara fa deu anys. Pel que fa a la boia de Bilbao-Biscaia, el màxim que ha assolit ha estat de 23,5 graus.

De les boies marines, dotze, que hi ha repartides pel litoral espanyol, pràcticament totes han registrat increments de temperatures respecte ara fa deu anys.

tracking