Diari Més

El personal del GiPPS denuncia l'empresa per «modificar les condicions de treball»

Han interposat una demanda al Jutjat Social per l’incompliment de l’acord laboral de l’any 2008 i la modificació del mateix el 26 de maig d’enguany

La lluita del comitè de treballadors, en imatge, va començar a ser aferrissada a finals de maig.

El personal del GiPPS denuncia l'empresa per «modificar les condicions de treball»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou capítol entre el personal del Sociosanitari Francolí, que pertany a l’empresa de Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPPS), i el Comitè Directiu. Després que el 26 de maig l’empresa decidís anul·lar l’acord laboral de l’any 2008 i modifiqués el mateix sense tenir en compte les recomanacions del Síndic de Greuges, els treballadors han demandat el Comitè Directiu al Jutjat Social. «Hem volgut esperar per veure si se solucionava, però ahir vam decidir interposar la demanda per curar-nos en salut i evitar problemes», expressava la presidenta del Comitè de Treballadors, Tani Fransesch. «Ens han modificat substancialment les nostres condicions laborals, i teníem vint dies per interposar una denúncia. La nostra voluntat és la de solucionar tot això el més ràpid possible, però necessitàvem aquesta seguretat», detallava la mateixa.

La lluita laboral aferrissada entre personal i l’empresa va començar el mes de maig. Tani Francesch explicava a aquest rotatiu fa unes setmanes que «el Síndic de Greuges ens ha donat la raó sobre l’acord laboral signat l’any 2008, però l’empresa l’ha estat incomplint fins a canviar-lo completament el passat 26 de maig, durant una reunió del Consell d’Administració».

Aquest acord es va anul·lar perquè, quan es va realitzar, no el va signar el Departament d’Economia i Finances. Segons expressava Francesch, però, «qui havia de demanar aquesta signatura era el Consell, i no ho van fer, per això creiem que la Generalitat i el Consell van cometre una suposada negligència, ja que l’acord ha estat vigent 9 anys». El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, va recomanar a l’empresa el dia 25 de maig el compliment del conveni. Un dia després, i segons detallava Francesch, «l’empresa es va reunir i va decidir tirar pel dret i no fer cas de les recomanacions del Síndic».

La situació s’ha mantingut sense canvis fins al dia d’avui. El dia 16 de juny, però, el Ple Municipal, amb el vot a favor de tots els grups polítics, va fer una declaració institucional de suport als treballadors del GiPPS. A més, segons informava Fransesch, «estem en contacte amb diferents parlamentaris per aconseguir que el Parlament també ens doni suport». D’altra banda, i pel que fa als sindicats, Fransesch explicava que «sabem que han mantingut reunions amb el CatSalut». En aquest sentit, la presidenta del comitè de treballadors revelava que «ens han arribat notícies oficioses, que no oficials, que manifesten que el CatSalut està predisposat a solucionar la nostra problemàtica».

Segons avançava Fransesch, «ara esgotarem la via laboral, tot i que estem parlant amb catedràtics de dret administratiu i internacional que creuen que és molt greu el que està passant». Fransesch no descartava, en un futur, passar a la via civil o interposar un recurs contenciós administratiu. Tot i això, manifestava que «el nostre interès és solucionar-ho». «Si t’has equivocat, ho reconeixes i ho soluciones», sentenciava.

tracking