Diari Més

Ainhoa Arteta obrirà la temporada de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae a Tarragona

L’Orquestra consolida el seu creixement amb vuit concerts a la ciutat

El director artístic i titular de l'Orquestra, Tomàs Grau, amb el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats.

temporada, estable, Orquestra Camera Musicae (OCM), Tarragona, Ainhoa Arteta, concertACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) de Tarragona consolida el seu creixement a la ciutat en la nova temporada estable que tindrà lloc al Teatre Tarragona entre el proper mes de setembre i el maig del 2018. Després d’haver tancat de forma satisfactòria els sis concerts de la primera temporada simfònica produïda entre l’OCM, l’Ajuntament i les Joventuts Musicals de Tarragona, aquest dimarts s’ha anunciat una programació que creix fins a les vuit representacions. La soprano basca Ainhoa Arteta serà l’encarregada d’obrir temporada el 30 de setembre, en el seu debut a la ciutat.

Durant una roda de premsa celebrada aquest dimarts, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats; el president de Joventuts Musicals de Tarragona, Josep Maria Rota, i el director artístic i titular de l’Orquestra, Tomàs Grau, han valorat molt positivament els resultats de la primera temporada simfònica produïda en comú.

En aquest marc s’ha presentat el concert de caràcter extraordinari que significarà el debut a Tarragona de la soprano basca Ainhoa Arteta, el 30 de setembre. El concert serà l’inici d’una temporada que continua creixent -dels sis actuals es passa a vuit-, amb la voluntat «de continuar sumant públic i construint un vincle amb la ciutat prou potent com perquè els tarragonins i tarragonines se sentin seva una orquestra que porta el nom de la ciutat arreu», ha assegurat Grau.

La cinquena temporada consecutiva de concerts simfònics al Teatre Tarragona permetrà consolidar un model que aposta per l’estabilitat en l’elecció dels músics, així com per la invitació d’artistes de gran relleu nacional i internacional.

Ainhoa Arteta obrirà la temporada de l’OCM a Tarragona amb un concert que inclourà la interpretació dels ‘Vier letzte Lieder’ (Quatre últimes cançons) de Richard Strauss, sota la direcció de Tomàs Grau. El concert es completarà, a la segona part, amb la interpretació per part de l’Orquestra de la Simfonia núm. 2, op. 61 de Robert Schumann. Les entrades es posaran a la venda el 12 de juliol.

El regidor de Cultura, Josep Maria Prats, ha subratllat que la darrera temporada ha consolidat el públic i l’ha fidelitzat «gràcies a un projecte de qualitat i de continuïtat». El regidor també ha posat en valor que el model de col·laboració establert a tres bandes amb l’Orquestra i amb Joventuts Musicals de Tarragona ha estat de «creixement sostingut», passant dels quatre concerts de la temporada passada als sis actuals, i als vuit que tindrà de la temporada 2017-2018. «Hem aconseguit estabilitzar un projecte engrescador», ha conclòs.

Al concert d’Arteta, i ja dins la temporada de l’Orquestra, el seguirà l’actuació de la pianista germanojaponesa Alice Sara Ott, el dissabte 28 d’octubre, amb un programa que inclou les cèlebres Totentanz (Danses de la mort) de Liszt, així com l’obra Scheherezade del compositor Rimski-Kórsakov.

La tercera producció de l’Orquestra a Tarragona, el 25 de novembre, serà en format cambrístic, un programa barroc amb el mandolinista Avi Avital -acompanyant habitual de figures com Juan Diego Flórez- com a convidat. Aquest programa, 100 x 100 Vivaldi, comptarà amb el concertino de l’Orquestra, Joel Bardolet, com a director.

El quart concert de la temporada preludia les festes de Nadal i coincidirà amb l’estrena mundial del darrer episodi de la saga Star Wars (el capítol VIII): el programa amb música de John Williams -una coproducció amb el Palau de la Música Catalana- arribarà al Teatre Tarragona el dissabte 16 de desembre, a les nou del vespre, novament sota la direcció de Tomàs Grau.

La cinquena producció de la temporada 2017-2018, programada el 3 de febrer, significarà l’inici de la residència de Salvador Mas com a nou principal director convidat de l’OCM, agafant el relleu del també català Jordi Mora. Mas treballarà diversos programes amb l’Orquestra al llarg de tres temporades. En aquesta ocasió, el músic barceloní dirigirà l’artista resident de l’Orquestra, el violoncel·lista Lluís Claret, en el Concert per a violoncel i orquestra núm. 1, op. 107 de Xostakóvitx. A la segona part, la Simfonia Heroica de Beethoven, en un any «clarament marcat per les obres d’aquest compositor», segons Grau.

Només dues setmanes després, el 17 de febrer, arribarà l’energètica violinista Sayaka Shoji per interpretar, sota la direcció de Tomàs Grau, el Concert per a violí i orquestra, op. 61 de Beethoven. Shoji, guanyadora del prestigiós Concurs Paganini, és actualment la violinista amb més fama al Japó després de Midori Gotō. A la segona part, s’escoltarà la Simfonia núm. 6, Patètica de Txaikovski, per tancar el cicle d’aquest compositor que Grau ha programat els últims tres anys.

A tocar de Sant Jordi, el divendres 20 d’abril, la soprano nascuda al nucli riberenc de Darmós, Sara Blanch, serà la convidada de l’Orquestra en un programa dirigit per Edmon Colomer. Les àries de Mozart seran el fil conductor d’una primera part que desembocarà en la interpretació de la Simfonia núm. 2, op. 36 de Beethoven.

La temporada de l’Orquestra a Tarragona inclourà encara un darrer concert (vuitena producció) el dissabte 12 de maig, amb el solista d’oboè de la Filharmònica de Berlín, Albrecht Mayer, el qual interpretarà «una obra que fa anys que volia programar, el Concert per a oboè i orquestra de Vaughan Williams, que en la versió de Mayer resulta especialment suggerent», assegura Grau. El concert es completarà amb la Serenata per a cordes d’Elgar i la Simfonia núm. 7 de Beethoven.

tracking