Diari Més

Prop de 400 veus d'arreu del món participaran en la 8a Setmana Cantant

En l’esdeveniment, que es va celebrar per primer cop fa vint anys, hi prendran part corals sobretot d'Europa i Amèrica

Imatge dels responsables de la Setmana Cantant i el conseller de Cultura, Josep Maria Prats.

Prop de 400 veus d'arreu del món participaran en la 8a Setmana CantantMauri Fernández | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses formacions corals d’arreu del món es reuniran a Tarragona, del 14 al 21 de juliol, en el marc de la 8ª edició de la Setmana Cantant, organitzada per l’Associació Cor Ciutat de Tarragona. Aquest esdeveniment es va organitzar per primer cop fa vint anys i, per celebrar-ho, enguany s’han programat de manera excepcional fins a 16 concerts de música coral.

Els cantaires procediran sobretot d’Europa i Amèrica. Fins al moment ja s’han inscrit més de 300 cantaires d’arreu que oferiran concerts en espais emblemàtics de la ciutat, a més d’actuar a la Selva del Camp, Alcover, La Pobla de Mafumet, Valls, Cambrils i Torredembarra. L’organització s’emmarca dins de les activitats dins de les activitats de l'European Choral Association-Europa Cantat. Alguns dels cors participants seran: l’Estudio Coral Meridies de Santa Fe i la formació Cantoria de la Merced (Argentina), New Dublin Voices (Irlanda), Children’s Choir April (Rússia), Salt Lake Vocal Artists (EUA), Jugendchor Zürich (Suïssa), Cor Tyrichae de Tortosa, Cor Èulia de Valls, Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers i el Cor Ciutat de Tarragona. També hi participaran cors d’Itàlia, Bèlgica, Noruega, del País Basc i el País Valencià.

L’encarregat de donar el tret de sortida al certamen serà el Cor Ciutat de Tarragona, que actuarà el 14 de juliol a les 22h a l’Auditori de la Diputació de Tarragona junt a la soprano tarragonina Marta Mathéu. En el marc de l’esdeveniment es realitzaran tallers i classes magistrals a càrrec de mestres de reconegut prestigi internacional, així com els concerts. Alguns dels mestres convidats enguany seran el nord-americà Brady Allred, la irlandesa Bernie Sherlock, Michael Gohl, de Suïssa, i el català Josep Vila Jover. Per mostrar el treball d’aquests tallers, tots els participants faran un concert el dijous 20 de juliol al Teatre Tarragona.

La cloenda de l’esdeveniment tindrà lloc al Camp de Mart i comptarà amb diverses sorpreses. Juntament amb l’Ensemble Instrumental de Tarragona i alguns cors infantils de la demarcació, oferiran en concert dues obres creades exclusivament per aquesta ocasió. D’una banda, una Suite de Cançons de la Mediterrània. Aquestes han estat seleccionades i arranjades per a veus infantils i per al conjunt instrumental de la mà d’Eduard Iniesta. Tanmateix, es podrà gaudir del Te Deum del conegut compositor Albert Guinovart. Es tracta d’un encàrrec original del Cor Vivaldi i el seu director Òscar Boada i que ara arriba a Tarragona en una nova versió per a veus mixtes, solistes, conjunt instrumental de vent, percussió i piano. La direcció va a càrrec del prestigiós director català Xavier Puig. Els concerts a la ciutat de Tarragona són gratuïts, excepte aquest de cloenda que té un cost de 15 euros i les entrades ja estan a la venda a les taquilles del Teatre Metropol.

La Setmana Cantant 2017, que s’ha celebrat cada tres anys des dels seus inicis, és possible gràcies a les aportacions de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Fundació Privada Mútua Catalana i l’Ajuntament de Tarragona.

tracking