Diari Més

Seguretat

Les persones que accedeixin a peu al Concurs de Focs tindran prioritat

Un cop acabat l’espectacle, els vehicles no podran sortir fins que no s’hagin buidat de gent les platges i els entorns més propers

Tercera jornada del Concurs de Focs Artificials de Tarragona: Pirotècnia Valenciana

Tercera jornada del Concurs de Focs Artificials de Tarragona: Pirotècnia ValencianaElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona encara aquesta setmana el 27è Concurs Internacional de Focs Artificials de la Ciutat de Tarragona, que se celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol. Per tal que l’esdeveniment es desenvolupi amb èxit, l’Ajuntament i les unitats tècniques posaran en marxa un dispositiu especial de mobilitat i seguretat que enguany prioritza les persones que accedeixin caminant a la platja. En aquest sentit, la principal novetat és que un cop acabat l’espectacle els vehicles no podran sortir fins que la gent no hagi marxat de les platges i els entorns més propers.

Per tal d’afavorir la mobilitat i la seguretat de l’esdeveniment, l’organització demana que es faci ús del transport públic i que, en la mesura del possible, els assistents accedeixin a la platja a peu. Sobretot ho recomanen a aquelles persones que vulguin anar a la platja del Miracle, on s’acumula més gent. La principal via tan de baixada com de pujada, un cop acabat l’espectacle, serà el carrer Mestre Benaiges i el passeig Rafael de Casanova per la zona dels fortins.

Una de les novetats es que els vianants tindran preferència a l’hora de marxar un cop acabat l’esdeveniment. Les persones que aparquin el seu vehicle autoritzat a la zona del Miracle i els que estacionin al voltant del Passeig Marítim no podran sortir fins que s’hagi buidat de gent la platja i els entorns més propers.

Ampliació de freqüència de pas dels autobusos i nova zona d’aparcament

Per tal de fomentar la mobilitat en transport públic, l’EMT ampliarà la freqüència de pas de les línies d’autobús municipal nocturn. El dimecres s’incrementarà en les línies 71, 3 i 73 i la resta de nits s’hi sumarà el 72.

Per altra banda, enguany hi haurà una nova zona d’aparcament, ja que el passeig marítim es veu afectat per les obres de la nova passarel·la. En aquest sentit l’Ajuntament i el Port de Tarragona han arribat a un acord pel qual el Port obrirà cada nit la zona de l’Espigó per tal que s’hi pugui estacionar. En aquest sentit s’ha habilitat una circulació específica en aquest tram del passeig que consisteix en una línia d’aparcament on els vehicles han d’estacionar-se en sentit miracle, una línia de circulació central i una línia habilitada com a carril d’emergència en sentit tornada.

Per altra banda també hi haurà un dispositiu especial de trànsit que s’iniciarà cada dia a les 20h en quatre zones: Platja del Miracle i Passeig Marítim, Via Augusta, Trafalgar i Moll de Costa, Rambla Vella i Estanislau Figures. En aquests espais els agents de la guàrdia urbana facilitaran el pas més fluid de circulació habilitant carrils específics.

Durant el dia ja s’anirà controlant el trànsit i sobretot els espais on es pugui estacionar fins a l’hora que s’activa el dispositiu. De dimecres a dissabte no hi haurà a disposició del ciutadà el carril d’oci nocturn que s’habilita normalment a la Rambla Vella per estacionar, ja que s’utilitzarà un carril d’emergències de Via de l’Imperi Romà fins a l’Hospital Santa Tecla.

Un dispositiu en què hi treballaran més de 120 persones

En el dispositiu hi treballaran més de 120 persones cada nit. El formaran Guàrdia Urbana, Protecció Civil, voluntaris de Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Policia Portuària, Bombers de la Generalitat, Creu Roja, Guàrdia Civil, tècnics de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, servei de manteniment de l’enllumenat públic , servei de neteja i seguretat privada, entre d’altres. També hi participaran dues patrulleres de la Guàrdia Civil, una barca portuària i una de Creu Roja.

tracking