Diari Més

Seguretat

La posada en marxa de les càmeres agafa per sorpresa l'AV El Port

Els veïns es mostren satisfets, com també els empresaris, però lamenten no haver estat informats

Un operari treballava, fa una setmana, en les càmeres de la cruïlla de plaça dels Carros i Apodaca.

La posada en marxa de les càmeres agafa per sorpresa l'AV El PortCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les càmeres de videovigilància instal·lades a la Part Baixa van començar a remetre imatges al centre de control de la Guàrdia Urbana avui fa una setmana. Els presidents de l’Associació de Veïns El Port i de #BaixaTGN, Rosa Puig i Toni Vera, respectivament, van manifestar ahir a aquesta redacció que estan satisfets de l’entrada en servei d’aquest sistema que preveu millorar la seguretat al barri. Aquesta mesura ha estat llargament reivindicada per l’entitat veïnal i ara creu arribat el moment comprovar la seva efectivitat real. En una primera fase, han entrat en funcionament un total de vint càmeres, mentre l’Ajuntament ja ha rebut l’autorització judicial pertinent per poder ubicar altres al passadís subterrani de la plaça dels Carros, que permet superar a peu el traçat del ferrocarril.

L’alegria no ha estat plena. La presidenta de l’associació de veïns, Rosa Puig, va afirmar que «valorem molt la posada en marxa de les càmeres, però estem molestos amb l’Ajuntament perquè no va avisar l’associació que començaven a funcionar, quan sempre hem estat nosaltres que les hem reivindicat».

Puig va comentar que «em vaig assabentar per la premsa, però abans, uns veïns del barri ja em van comentar que les càmeres funcionaven i, davant de la notícia, em vaig quedar parada, donat que encara no en sabia res». La presidenta d’El Port va afegir que «l’Ajuntament hauria pogut tenir el detall d’informar-mos amb una trucada de telèfon o per correu electrònic, però amb aquesta actitud el que pensem és que no compta amb nosaltres».

Tot i l’enuig per la manera que es va assabentar de l’entrada en funcionament de les càmeres de videovigilància, Puig va subratllar que «estem satisfets perquè amb la instal·lació física de les càmeres la seguretat ja va augmentar, i ara que estan en marxa, ho farà encara més». Una prova de foc va ser la revetlla de Sant Joan que l’associació de veïns va celebrar la nit del divendres al dissabte, i que per primera vegada va tenir lloc a la plaça dels Carros. «La gent va venir a divertir-se i tots els que van participar de la revetlla s’ho van passar bé, tant amb motiu del sopar com del ball».

L’oci nocturn, a favor

Per la seva banda, #BaixaTGN, associació formada per empresaris de la Part Baixa que presideix Toni Vera, veí del barri i propietari d’un negoci dedicat a l’oci nocturn, va dir que «feia vuit anys que esperaven les càmeres i, com a professional de l’oci nocturn i president d’una associació d’empresaris, estic molt content per l’existència d’aquest control». Vera va recordar que, en aquesta zona de la ciutat, «històricament hi havia actes vandàlics, com trencament de retrovisors de cotxes, fets que van millorar amb la instal·lació de les càmeres, perquè aquesta actuació va tenir una resposta dissuasòria». La problemàtica va anar a menys, també pel tancament de locals al Port Esportiu.

Vera va informar que, juntament amb l’Associació de Veïns El Port, «ens agradaria mantenir reunions amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, ja que, com a veïns i empresaris de l’oci nocturns, ens agradaria ajudar i contribuir a la tranquil·litat al barri».

Fins a l’entrada en funcionament, ha passat molt temps des de la col·locació de la primera de les vint càmeres, fet que va succeir el 12 d’abril de l’any passat al carrer Comerç. El conjunt de les vint càmeres estan localitzades en diversos punts de la geografia de la Part Baixa. Els carrers afectats són Apodaca, Orosi, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Pau del Protectorat, Unió, plaça dels Carros, Reial, Anselm Clavé, Comerç, Barcelona i Arquitecte Rovira.

tracking