Diari Més

Societat

Un total de 590 infants i joves comencen dilluns els casals d'estiu a Tarragona

Participaran en 9 casals realitzats a diferents escoles de la ciutat, els quals organitza l’Ajuntament i gestiona la Fundació Pere Tarrés

Imatge d'arxiu d'uns infants atenent a un monitor del casal d'estiu.

Un total de 590 infants i joves comencen dilluns els casals d'estiu a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja ha arribat l’època més calorosa de l’any i, amb ella, també arriben els casals d’estiu per oferir activitats educatives i lúdiques a infants i adolescents. A la ciutat de Tarragona, un total de 590 infants i joves d’entre 3 i 16 anys participaran en els nou casals d’estiu que organitza l’Ajuntament i gestiona la Fundació Pere Tarrés. Els casals es realitzaran a les escoles el Serrallo, Saavedra, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Torreforta, Bonavista, Camp Clar, la Floresta i la llar d'infants la Taronja.

La Fundació Pere Tarrés ha preparat dues propostes pedagògiques segons les edats dels participants. Els més petits, de P3 a 1r de Primària, hauran d’ajudar a l’Aran a trobar l’Herba de Sant Joan. Aquesta herba és molt important als Pirineus ja que és d’on neixen els minairons, uns personatges encarregats de mantenir i fer les muntanyes, sense ells podrien desaparèixer.

Els escolars més grans, de 7 a 13 anys, hauran d’ajudar a l’Ott i la Zoe a trobar els animals fantàstics de la seva família, els quals s’han escapat. Per trobar-los comptaran amb l’ajut d’una família de bruixots que ensenyaran als joves alguns dels trucs de màgia que van aprendre a l’escola Warlocks per tal d’accelerar la cerca dels animals.

Les activitats dels Casals d’estiu, que finalitzaran el 31 de juliol, tracten de fomentar les capacitats i habilitats personals i socials dels escolars, transmetre valors i crear consciència sobre l’ecologia.

tracking