Diari Més

La URV valora en positiu l'ajornament de l'exigència del nivell B2

El Consell Interuniversitari va prendre aquesta decisió en comprovar l’elevat nombre d’alumnes que no dominen una llengua estrangera

Els alumnes tindran més temps per aprendre idiomes.

La URV valora en positiu l'ajornament de l'exigència del nivell B2ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants universitaris que es graduaran el curs vinent no hauran d’acreditar el nivell B2 de llengua estrangera, tal com es va aprovar per als estudiants que iniciaven el Grau el curs 2014-2015. La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va aprovar dijous una moratòria de 4 anys per aplicar aquesta exigència als graduats universitaris després de comprovar, a través d’unes proves de nivell, que un percentatge important d’estudiants tenen coneixements d’idiomes insuficients per poder arribar al final del Grau amb el B2, malgrat detectar una lleugera millora en les proves realitzades fa dos anys.

Arantxa Capdevila, vicerectora de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària, va manifestar a Diari Més que, a la URV, «no estem ni satisfets ni no satisfets perquè aquesta qüestió afectava el Govern, que és qui va fer la llei». Capdevila va afegir que «com més aclarit estigui aquest tema, millor, perquè hi havia incertesa entre els estudiants i rumors, i ara tenim clar com ha quedat aquest assumpte».

La vicerectora va informar que es va arribar a un acord «per consens» i, amb aquesta decisió, el coneixement de la llengua estrangera afectarà per primer cop «els alumnes que es graduïn el pròxim curs, i va recordar que «cap alumne s’ha vist afectat».

El motiu de l’aplicació de la moratòria va escriure un primer capítol el 19 d’abril passat, quan la Comissió de Política Lingüística va avaluar els resultats de les segones proves de nivell de coneixements d’idiomes adreçades als alumnes de terce de les universitats, i que comparava la situació amb la de l’inici dels estudis. Les proves van demostrar resultats similars, amb una lleugera millora als obtinguts inicialment, però s’hi va constatar que tot i el progrés, hi ha un percentatge important d’estudiants amb uns coneixements d’idiomes insuficients per poder arribar al final dels estudis amb aquest B2.

A més, el Consell també va tenir en compte els alumnes que s’han esforçat per acreditar el coneixement d’una tercera llengua i, per aquest motiu, al títol de graduat s’hi incorporarà al Suplement Europeu al Títol, una especificació de les assignatures cursades o els certificats presentats. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va revelar que, de mitjana, el 25% dels estudiants universitaris de tercer curs de grau no tenen el nivell de B2 i, per tant, difícilment el podran acreditar el curs vinent.

tracking