Diari Més

El Block Festival i una concentració 'biker', plats forts a les festes de SPiSP

El barri tarragoní enceta aquest divendres els actes principals del seu programa de festes, que s’allargaran fins al diumenge 2 de juliol

Cultrum és el cap de cartell de la 3a edició del Block Festival, que comptarà també amb Copia de Seguridad, Chicanos i Distrito Rojo.

El Block Festival i una concentració 'biker', plats forts a les festes de SPiSPCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona comença aquest divendres els actes principals de la seva Festa Major, en honor als dos patrons que li donen nom. Després d’alguns actes previs que s’han anat succeïnt des del cap de setmana passat, les festes del barri agafen embranzida divendres i durant tot el cap de setmana amb activitats i propostes per a tots els gustos i totes les edats.

Amb l’objectiu de fomentar l’esperit de comunitat i de celebrar l’arribada de l’estiu, la plaça de la Sardana acollirà aquesta nit, a partir de les 10, el sopar de germanor. Coincidint amb l’inici d’aquest acte, el grup de ball Dream Dance oferirà una actuació a la mateixa plaça per a dinamitzar la vetllada. A tres quarts d’11 de la nit, començarà un espectacle de varietats també a la plaça de la Sardana que inclourà la participació del monologuista Javier, les acrobàcies de Circ Àfrica i l’actuació de la cantant Sara. Les propostes per aquesta primera nit acabaran amb la discoteca mòbil que farà moure a tots els presents.

Bikers i el Block Festival

L’esperit biker prendrà dissabte al matí Sant Pere i Sant Pau. I és que el grup d’aficionats a les motocicletes Bikers Picapiedra ha escollit el barri per la seva segona reunió. Així doncs, des de les 9 del matí i fins a les 11, tots aquells bikers que vulguin participar-hi podran inscriure’s, en l’estand que l’associació tindrà instal·lat a la plaça de Cuba. En aquest espai, també s’hi podrà adquirir marxandatge i hi haurà una foodtruck. A dos quarts de 12, es farà un recorregut amb les motos pel barri i després els participants a la trobada enfilaran el camí en direcció a Cambrils, on dinaran. A la tarda, agafaran el camí de tornada cap a Tarragona, on està previst que arribin pels volts de les 6 de la tarda. A partir d’aquesta hora, la plaça de la Sardana es convertirà en l’epicentre de la trobada. I és que hi haurà diverses activitats com per exemple, foodtruck, djs, un mercadet, concursos i una subhasta benèfica, els beneficis de la qual es destinarà a la unitat de pediatria de l’Hospital Joan XXIII.

El punt final a la jornada de dissabte la posarà la tercera edició del Block Festival. El festival de música de Sant Pere i Sant Pau porta enguany al seu cartell els grups Cultrum, Copia de Seguridad, Chicanos i Distrito Rojo. Començarà a dos quarts de 10 de la nit a la plaça de la Sardana i és una de les propostes més destacades i esperades d’aquesta Festa Major.

Els actes de l’endemà, diumenge 25, es concentraran principalment a la tarda i tindran a la música i el ball com a protagonistes. Així doncs, la llar de Jubilats de Sant Pere i Sant Pau ha organitzat ball country a les 7 de la tarda i ball en línia a dos quarts de 8. A les 8, el country continuarà a càrrec del grup Country Town SP i SP. Aquells que vulguin gaudir dels hits musicals d’avui i de sempre tindran una cita amb l’actuació de playback a càrrec de Maruja i Júlia. A les 9 del vespre, La Coral de Sant Pere i Sant Pau pujarà a l’escenari per oferir el concert Cantaires i mitja hora més tard serà el torn de les havaneres i del rom cremat, amb l’actuació d’Havaneres Ateneu de Tarragona. La cloenda de la nit de diumenge el posarà el musical Miramar, que començarà a les 11 de la nit. Tots els actes de la jornada es duran a terme a la plaça de la Sardana.

Les exhibicions protagonitzaran les activitats de dilluns 26 i de dimecres 28. Així doncs, la plaça de Cuba acollirà a les 6 de la tarda una exhibició de gimnàstica rítmica a càrrec de Kalos Tarragona. A les 7, serà el torn de l’exhibició de zumba de la sala Kailamet i una hora més tard el Gimnàs Woman Center oferirà una exhibició de Zumba Pilates i altres modalitats. Aquestes activitats continuaran el dimecres també a la plaça de Cuba, amb l’exhibició de sevillanes i cante en directe de l’escola flamenca Cristina Carrasco y Javier Serrano a les 7 de la tarda. A tres quarts de 8, serà el torn de l’exhibició de sevillanas de l’Escuela de Baile Montse y Menchu. Alma Flamenca Marisol oferirà també una exhibició de sevillanes a dos quarts de nou del vespre i tancaran la jornada d’exhibicions l’Escula de baile flamenco grupo Azabache a un quart de 10.

Cercavila i festa de l’escuma

El dia dels patrons arribarà amb tres propostes pensades perquè els més petits de casa s’ho passin pipa. A dos quarts de 6 de la tarda, arrencarà la cercavila, que comptarà amb els gegants de Sant Pere i Sant Pau, els gegants de La Unió, les gegants del Port de Tarragona, ball d’espases de Salou, ball de bastons de Tarragona i Batucada els engrescats. A les 7 de la tarda, la plaça de Cuba acollirà la Festa Infantil amb atraccions mecàniques i castells inflables i tot seguit començarà la Festa de l’Escuma.

La Festa Major del barri acabarà el diumenge 2 de juliol amb un vermut electrònic a càrrec del DJ John Muller, que es durà a terme a la Rambla de Sant Pere i Sant Pau a partir de les 11 del matí.

tracking