Diari Més

El litigi per un local afectat per l'hotel de Ca l'Ardiaca espera la sentència

La Justícia va prohibir al promotor de l’establiment fer obres en l’edifici del Pla de la Seu fins a decidir quina de les parts té raó

Imatge d'arxiu de Ca l'Ardiaca, abans que s'instal·lés una lona que impedeix veure l'edifici.

El litigi per un local afectat per l'hotel de Ca l'Ardiaca espera la sentènciaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici per determinar la propietat d’un immoble afectat pel projecte de construcció d’un hotel de luxe a Ca l’Ardiaca, edifici medieval i amb restes d’època romana situat al Pla de la Seu, es va celebrar el passat dilluns i ha quedat vist per a sentència. El responsable de l’immobiliària Ferbor, Xavier Ferrando, reclama el reconeixement de la propietat del local del número 2 del Pla de la Seu. Els promotors de l’hotel, Desarrollos Arbe, van incloure aquest espai en el projecte, fet que va ser la causa del litigi. Ferrando va manifestar a Diari Més que «estic molt content de com va anar el judici i espero que la raó caigui del meu costat, però no vull fer més valoracions fins a conèixer el resultat de la sentència». El litigi fa anys que dura.

En anteriors declaracions, Ferrando va afirmar que si la sentència és favorable a la seva reclamació, «seguiré per la via penal perquè considero que he estat robat per part de la promotora Arbe i, també, aniré contra l’Ajuntament de Tarragona, si es que ha tingut alguna cosa a veure, i contra el notari que va fer l’escriptura unilateral d’Arbe». Ferrando va dir ahir a aquesta redacció que manté viva aquesta opció i va remarcar que «sempre he dit que arribaré fins al final, peti qui peti».

El judici celebrat el dilluns és un pas més en la trajectòria judicial que afecta el projecte de l’hotel de la Part Alta. El passat mes de març, l’Audiència Provincial de Tarragona va desestimar el recurs d’apel·lació interposat per Desarrollos Arbe contra una interlocutòria del Jutjat de Primera Instància 7 que donava la raó a la immobiliària Ferbor, que reclama la propietat del local del Pla de la Seu vinculat al projecte i que es compon d’una planta baixa de 73 metres quadrats i una planta primera de 64.

En l’actualitat, i fins que no es produeixi la sentència, prevalen les mesures cautelars que va sol·licitar Ferbor i que van ser atorgades pel Jutjat de Primera Instància 7. La disposició que va adoptar implica que, fins a la resolució del cas, Desarrollos Arbe no podrà realitzar cap tipus d’obra en el local reclamat per Ferbor.

tracking