Diari Més

Diferents dissenys artístics pel Tarracvs difondran els Jocs amb una mostra d'art

La 'Tarracvs Parade' decorarà escultures gegants de la mascota, que posteriorment s'exposaran en diversos punts de la ciutat

Les estàtues gegants del Tarracvs seran pintades per diferents artistes.

Diferents dissenys artístics pel Tarracvs difondran els Jocs amb una mostra d'artMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tarracvs, la mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, es convertirà en protagonista de la mostra d'art 'Tarracvs Parade', que decorarà diferents escultures del Tarracvs amb l'objectiu de difondre els Jocs Mediterranis. Presentada aquest dijous a l'amfiteatre de Tarragona, just quan falta un any pels Jocs, la iniciativa es dinamitzarà a través de la pàgina web www.tarracvusparade.cat, operativa a partir de divendres, on els artistes interessats a col·laborar amb la iniciativa podran penjar les seves propostes de disseny. Per la seva banda, els mecenes interessats a adquirir un Tarracvs podran formalitzar la seva petició i escollir el disseny que més els agradi. Un cop pintada, l’escultura s’ubicarà durant uns mesos en un espai pactat per totes les parts.

A partir del juliol de 2018, ja acabats els Jocs Mediterranis, es preveu que alguns dels Tarracvs puguin ser subhastats i que els diners obtinguts es destinin a entitats del Tercer Sector. Tot plegat està inspirat en iniciatives com la Cow Parade, que els darrers anys s’ha pogut veure a diferents ciutats europees.

La mostra s’ha presentat just quan falten 365 dies per a la cerimònia inaugural dels Jocs. El tinent d’alcalde Javier Villamayor, ha remarcat que es tracta «d’una iniciativa escalable, de manera que de moment tenim preparats 6 Tarracvus però esperem que n’hi hagi molts més, sempre depenent de l’interès d’artistes i patrocinadors». La idea és que al juliol es puguin pintar ja els primers Tarracvs gegants perquè ben aviat puguin lluir a l’espai públic.

La mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Tarracvs, es va presentar en societat el maig de 2016 en un acte al Teatre Tarragona presidit pel rei Felip VI. El dibuix d'Aleix Girona, alumne de 13 anys del col·legi Abel Ferrater de La Selva del Camp, va ser escollit en un concurs entre les propostes de prop de 10.000 nens i nenes. El dibuix guanyador va passar per les mans de l'il·lustrador francès Jean Jullien, que li va donar la forma definitiva.

tracking