Diari Més

Municipal

Una petició online per promoure l'oci a Tarragona recull 639 firmes en un mes

Veïns de Tarragona van iniciar una campanya a Change.org per demanar una normativa que permeti desenvolupar activitats musicals i culturals a la ciutat

Una violinista toca durant la protesta mentre la resta de manifestants seuen

ciutat dormitori, cultura, oci, ciutadans, soroll, veïns, manifestació, Tarragona, protesta, dormitori, plaça de la FontSílvia Jardí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos veïns de tarragona, agrupats sota el nom 'Farts d'Avorriment', van iniciar fa un mes una petició a Change.org per promoure i millorar l'oci i la cultura a la ciutat de Tarragona. En aquest període de temps la petició ha recollit un total de 639 firmes, les quals encara poden augmentar mentre la campanya romangui oberta.

En aquesta petició el col·lectiu demana a l'Ajuntament de Tarragona una normativa «transparent i objectiva» que permeti desenvolupar activitats musicals i/o culturals a la ciutat de Tarragona, a més de garantir el descans dels veïns.

Segons els veïns que la reclamen, la normativa ha de basarse en un mapa d'espais que tingui en compte les sensibilitats de veïns i comerciants de la zona, un catàleg de formats d'activitat i un calendari que tingui en compte l'horari de les activitats per tal «que no es produeixi sobreactivitat en cap zona». També demanen que es basi en un mapa de soroll on es reguli, «amb sentit comú» els decibels que es poden tenir en cada zona. Per últim també demanen unes premises «molt clares» que regulin la quantitat i la freqüència d'activitats segons el format que hi pugui haver en cada espai.

Aquesta petiticó està vinculada a la manifestació realitzada el passat 10 de juny a la plaça de la font sota el lema 'Tarragona, ciutat dormitori'. Aquesta manifestació de veïns indignats amb la gestió de l'oci per part del consitori es va convocar a través de les xarxes socials.

tracking