Diari Més

Castells

Tarragona Ciutat de Castells farà tres activitats setmanals fins al 24 de setembre

L’objectiu és donar a conèixer el fet casteller i implicar els turistes en aquesta tradició cultural

Les quatre colles tarragonines van aixecar sengles pilars de quatre, tenint l'almirall Roger de Llúria com a testimoni del fet.

Tarragona Ciutat de Castells farà tres activitats setmanals fins al 24 de setembreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cinquena edició de la proposta Tarragona Ciutat de Castells aportarà com a novetat una escola de castells i un recorregut per la història d’aquest fet tradicional. El programa d’activitats començarà el pròxim dissabte i s’allargarà fins al 24 de setembre. La presidenta del Patronat de Turisme, Inma Rodríguez, va informar que aquest any «es faran tres activitats a la setmana», gràcies a la implicació de les quatre colles castelleres de la ciutat. Rodríguez va afirmar que, amb aquesta proposta, «animen a descobrir el nostre meravellós patrimoni, amb un relat acompanyat d’experiències com el fet casteller, que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat». «Tarragona –va afegir– ofereix autenticitat als nostres visitants, amb la nostra cultura i tradicions, i volem que coneguin un fenomen tan carregat de símbols com és el dels castells».

Tarragona Ciutat de Castells ofereix la possibilitat de poder sentir l’emoció de pujar a un castell o participar en un taller fet a mida que farà descobrir els valors i la tècnica castellera. Per altra banda, aquest any s’incorpora un recurregut per la història dels castells i visites guiades, per tal de familiaritzar-se amb els fets més rellevants. Inma Rodríguez va recordar que les entrades per poder participar en les diverses activitats ja es poden adquirir a la seu del Patronat de Turisme.

Les quatre colles tarragonines van participar en la presentació, feta dimarts a la Rambla Nova, tocant al monument dedicat a Roger de Llúria, i van construir sengles pilars de quatre davant l’expectació de les persones que es trobaven en aquells moments a prop del Balcó del Mediterrani, entre elles, alguns turistes.

El president de la Colla Castellera Xiquets del Serrallo, Lluís Monfort, va obrir la ronda de parlaments i va dir que aquesta proposta «és important per la ciutat i pels castellers», i va acabar la seva intervenció dient «ens veiem a plaça». Per la seva banda, Xavier Sentís, president de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, va dir que «aquesta és una oportunitat d’apropar els castells i oferir una experiència diferent a les persones que no els coneixen», mentre Dídac Molas, president de la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau, va valorar el fet de «donar a conèixer la tradició castellera a totes les persones que vénen de fora del nostre territori». Per últim, la presidenta de la Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Mireia G. Mohedano, va dir que «aquesta és una activitat que considerem important per situar Tarragona com a destí turístic i poder viure el fet casteller des de dins». «És una experiència incomparable per a qui desconeix els castells», va subratllar Mohedano.

tracking