Diari Més

La plaça Catalunya de SPiSP es converteix de nou en un 'campament' de furgonetes

Alguns veïns diuen que es renten en una font pública i formen grups de persones al carrer

Imatge de furgonetes objete de les queixes que fan els veïns de l'entorn de plaça de Catalunya.

La plaça Catalunya de SPiSP es converteix de nou en un 'campament' de furgonetesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La preocupació ha tornat al barri de Sant Pere i Sant Pau per un fet que es repeteix i que, tot just ara fa un any, va generar un fort malestar entre el col·lectiu de residents de la zona afectada. Veïns de l’entorn de la plaça de Catalunya i de diversos blocs d’habitatges, com el Sant Mateu i el Sant Marc, han assegurat que en els darrers dies ha crescut, de manera considerable, el nombre de furgonetes aparcades al carrer, on hi dorm un grup de persones que, segons els denunciants, són de nacionalitat romanesa.

Una persona resident al barri i que ha preferit conservar l’anonimat va manifestar dimecres a aquesta redacció que «passat un hivern on només hi havia dues o tres furgonetes, el nombre d’aquests vehicles ha crescut de forma considerable i ara ja n’hi ha unes vuit». «Pensem que aquest número pot créixer, si no es posa solució a aquesta situació», va afegir.

Algunes furgonetes «són velles i estant atrotinades, i en les mateixes dormen famílies amb nens que, al matí, es renten en una font que hi ha a la zona: parlem d’un grup d’entre vint i trenta individus». Segons aquesta persona, «els veïns pensem que els usuaris de les furgonetes han convertit aquest espai en un centre de negocis i, a més, buiden els contenidors de roba i fan les seves necessitats allà on poden, en qualsevol lloc».

No és nou

El mes de juliol de l’any passat els veïns ja van denunciar aquests fets a Diari Més i, uns dies després, agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana van personar-se en la plaça de Catalunya per comprovar l’existència de les furgonetes i fer un control rutinari. Sempre segons la versió facilitada pels veïns, «les furgonetes i els seus ocupants han tornat al barri perquè s’ha relaxat la vigilància policial».

Amb motiu de la denúncia pública que van ser els veïns fa un any fins i tot es va assegurar que, com a conseqüència de la situació generada, i l’ocupació fraudulenta de places d’aparcaments, algunes persones va decidir marxar del pis. Decisions dràstiques com aquestes es van produir quan la presència de les furgonetes ja feia vuit mesos que durava. Ara, temen que pugui augmentar l’ocupació d’habitatge. Sigui com sigui, els veïns esperen que els cossos de seguretat tornin a fer un control al barri i, concretament a la plaça de Catalunya, «per posar-hi una solució a aquest fet el més aviat possible».

Imatge de furgonetes objete de les queixes que fan els veïns de l'entorn de plaça de Catalunya.

La plaça Catalunya de SPiSP es converteix de nou en un 'campament' de furgonetesCedida

tracking