Diari Més

Neteja

Tarragona Centre demana per novena vegada la neteja d'un solar d'Unió

L’entitat veïnal reclama a l’Ajuntament que actuï perquè el propietari tregui les herbes i el netegi

Estat del solar localitzat entre els carrers Unió i Fortuny.

Tarragona Centre demana per novena vegada la neteja d'un solar d'UnióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Tarragona Centre reclama des de fa temps la neteja d’un solar ubicat entre els carrers Unió i Fortuny, resultat de l’enderrocament d’un garatge que va ocupar aquest espai, fet que es va produir fa diversos anys. Des del 2012, l’entitat veïnal s’ha dirigit en diverses ocasions a l’Ajuntament, nou per escrit i altres vegades de manera verbal, reclamant que «s’arrangi l’esmentat solar, que actualment està ple de matolls, brutícia i és utilitzat per alguns desaprensius com a abocador urbà, atès que s’hi llancen mobles i altres pertinences», va afirmar dilluns l’associació.

Les reclamacions davant l’Ajuntament per evitar «l’estat d’abandonament del solar», plantejades de manera reiterada «perquè ens ho han demanat els veïns», va iniciar-se l’abril de fa cinc anys i «fins a la data no tenim constància que s’hagi produït cap actuació».

Les reiterades peticions dirigides a l’Ajuntament per fer la corresponent actuació en el solar del número 43 del carrer Unió «no han obtingut la resposta esperada». El darrer escrit que ha dirigit l’Associació de Veïns Tarragona Centre a l’Administració local va ser passat pel Registre el 7 de juny. En el mateix, l’entitat sol·licita, un cop més, que «es faci, el més ràpid possible, la neteja i tancament de l’accés que hi ha pel carrer Unió i, així, evitar reclamacions i denuncies».

Els veïns lamenten que l’estat del solar facilita la presència «de rosegadors i insectes, fet del qual ja hem donat part en nou ocasions sense que s’hagi fet cap actuació al respecte per tal de fer–lo netejar i mantenir–lo en condicions». L’ocupació del solar per massa arbòria pot provocar incendis, segons l’opinió de l’associació, que també volen «evitar que els animals i insectes puguin provocar incidents o infeccions entre el veïnatge».

Quan es va desmuntar el garatge es va fer una prospecció arqueològica que va donar com a resultat el descobriment de restes romanes, entre elles un doble fal·lus de grans proporcions.

tracking