Diari Més

Serra: «La nova llei no planteja models com el Pla Parcial de la Budellera»

Preveu omplir els espais buits de l’interior de les ciutats i construir al territori en funció del paisatge

Prop de cinquanta professionals van participar en la reunió celebrada en el Museu d'Art Modern.

Serra: «La nova llei no planteja models com el Pla Parcial de la Budellera»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va manifestar ahir a Tarragona, la nova llei que està preparant la Generalitat «no planteja models com el de la Budellera». En el contingut, encara en fase d’elaboració, s’especifica que «les ciutats deixen d’ocupar nou sòl i aposta per la rehabilitació d’habitatges i construir en zones de l’interior de les mateixes que ara estan buits».

Serra ho va explicar en el curs d’una sessió informativa on es van abordar aspectes de l’Avantprojecte de la Llei de Territori, a la qual hi van assistir prop de cinquanta professionals del sector.

Agustí Serra va informar que «estem treballant en aquest avantprojecte i ja hem fet moltes reunions informatives com la de Tarragona, perquè volem conèixer totes les opinions per poder arribar a un consens el més ampli possible». La previsió és que l’avantprojecte es pugui entregar al Govern de la Generalitat la pròxima tardor.

La futura llei «planteja la futura estructura territorial de Catalunya, tenint en compte aspectes com el paisatge, i deroga quatre lleis per integrar-les en només una, amb la finalitat de dotar un únic cos normatiu». Serra va destacar també que la llei en què es treballa «reconeix la diversitat del territori i s’adapta».

El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme va remarcar que la futura llei simplificarà els tràmits pel que fa a municipis de menys d’un miler d’habitats, que «suposen el 44 per cent del territori català». Serra va afegir que «no contempla revisar els POUM actuals».

Serà a partir del 15 de juliol quan «ens prendrem el temps que faci falta per estudiar les observacions que estem rebent com, per exemple, després de reunions com la celebrada a Tarragona». «Aquesta llei és molt important i la volem consensuar», va dir davant les persones que van assistir a la trobada», va dir.

Les reunions tenen com a objectiu posar les bases del futur desenvolupament del territori de Catalunya i fer-ho des d’un punt de vista més mediambiental. Quan s’apliqui la nova llei, moltes de les actuacions que s’han fet fins ara no seran possibles.

La nova norma representa una reforma dels objectius, els procediments i els instruments en matèria d’ordenació territorial. Serra va dir que «l’avantprojecte té com a finalitat configurar un marc normatiu integral, coherent i estable en matèria d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge».

tracking