Diari Més

Respira i Viu lluita per una ciutat sense barreres pels discapacitats

L’entitat, amb l’ajuda «d’amics i familiars», vol aconseguir «una societat igual d’accessible per tots»

Alumnes de La Muntanyeta, en dificultats per creuar un camí.

Respira i Viu lluita per una ciutat sense barreres pels discapacitatsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entitat Respira i Viu, que es presenta aquest divendres a les set de la tarda a Bonavista, té l’objectiu d’eliminar totes les barreres que actualment tenen els discapacitats a la societat. I ho vol fer «amb l’ajuda de tots, dels nostres amics i familiars», perquè tal com expressava la presidenta de l’entitat, Ángeles Molina, «es tracta d’una problemàtica que pateix tothom que ens rodeja». El seu fill, Nil Martínez Molina i també membre de l’associació, ho exemplificava de la següent manera: «És fàcil d’entendre. Si nosaltres anem a dinar a un restaurant i no està adaptat, tota la família haurem de marxar a un altre establiment. Per això creiem que les barreres pels discapacitats ens afecten a tots».

L’entitat ha nascut arran d’un grup d’ajuda mútua que va formar-se al barri de Bonavista fa prop de vuit anys. Un grup de persones amb diversitat funcional, va decidir organitzar trobades per compartir experiències i necessitats. Es tracta d’una manera d’intervenir dins del món de la discapacitat. Amb l’ajuda de l’educadora social del barri, van posar-se en contacte i van començar a fer activitats. En aquell moment, la figura de l’educadora va desaparèixer. D’aquesta manera, explicava Martínez, «les persones amb discapacitat agafen poder i confiança, i poden demostrar-se a ells mateixos que tenen capacitat per fer vida normal».

Vuit anys més tard, però, alguns membres del grup han decidit fer un pas més i crear una entitat. «És una de les formes que tenim de poder accedir a les institucions i obrir-nos a la societat», explicava la presidenta. Segons detallava, «un dels nostres objectius principals és la unió entre tots, els que tenim la discapacitat en concret i també les famílies i els amics». «L’individualisme no condueix a res. És el nostre moment. És el moment d’enfrontar-nos a les institucions i reclamar millores», sentenciava.

Sota el lema «Trencant barreres», volen fer-se visibles i «lluitar pel que és nostre», declarava Molina. Aquesta tarda, el barri de Bonavista veurà com es presenta oficialment l’associació. L’acte està previst que comenci a les set de la tarda, i comptarà amb les actuacions musicals del cantant Ion Martínez i del DJ Abadia. Se celebrarà a la Rambla del barri, i també hi haurà un aperitiu. La música s’allargarà, aproximadament, fins les deu de la nit.

tracking