Diari Més

Cultura

Inaugurada l'exposició que recull la història de les falles a Tarragona

La presentació de la mostra va anar a càrrec de Magí Benito, qui des dels anys vuitanta ha fet investigacions sobre aquesta qüestió

L'historiador Magí Benito en la inauguració de l'exposició.

Inaugurada l'exposició que recull la història de les falles a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La celebració de les Falles a Tarragona celebrades entre 1933 i 1936, denominades Pires, és la protagonista de l’exposició que actualment acull l’Antiga Audiència. En la mostra el públic pot observar una sèrie de plafons que expliquen la història d'aquest esdeveniment, que va ser un referent en el calendari festiu del moment.

L’acte d’inauguració de l’exposició, celebrat ahir dijous, va anar a càrrec de l’historiador Magí Benito, qui des dels anys vuitanta ha fet investigacions sobre aquesta qüestió. Benito també va fer una xerrada posterior relacionada amb les Pires al Casal Popular Sageta de Foc.

El Casal Popular Sageta de Foc s’ha proposat recuperar aquesta celebració. Per aquest motiu s’han organitzat activitats per conèixer el passat de les Pires, però també el present de les Falles valencianes. Dissabte a les 11h s’ha programat al local de l’entitat una xerrada sobre les falles alternatives i autogestionades, així com un dinar popular amb paella valenciana i un concert posterior.

L'historiador Magí Benito en la inauguració de l'exposició.

Inaugurada l'exposició que recull la història de les falles a TarragonaCedida

tracking