Diari Més

El límit de les terrasses a la plaça del Fòrum, un problema que no se soluciona

Apareix una pintada davant d’un bar que, segons alguns veïns, «dificulta el pas dels vianants»

Imatge de la pintada que es va realitzar el passat diumenge.

El límit de les terrasses a la plaça del Fòrum, un problema que no se solucionaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les terrasses de la plaça del Fòrum i l’espai que haurien d’ocupar segons la normativa municipal són una problemàtica que s’arrossega des de fa mesos. Aquest diumenge passat, però, algú va voler anar més enllà i va pintar, a terra davant d’un bar, una frase que deia: «Límit de la terrassa. Respecta’l». A sota de l’escrit, hi havia dibuixada una línia que marca, teòricament, el límit real de la terrassa. Es va esborrar l’endemà, però tot i que no se sap qui ha estat el culpable, algunes veus indiquen que va ser «un veí que s’ha fartat de veure com la terrassa arriba fins a l’altra banda del carrer i no deixa passar ningú». Així ho expressava el propietari d’un bar proper al lloc dels fets i també veí de la zona, Rafel Colomero. Segons indicava, «quan comença a arribar gent a la terrassa d’aquest bar i a la del costat, tots dos afegeixen més taules i cadires i arriben fins a l’altra banda del carrer, impedint així el pas a cadires de rodes o carros de nadons».

Colomero veia «normal» que els veïns s’enfadin, i avisava que «si l’Ajuntament no comença a actuar d’ofici, un bon dia ens aixecarem i gairebé tots els bars de la plaça del Fòrum estaran marcats amb pintura vermella». En aquest sentit, el propietari del restaurant Ares manifestava que «no només és un problema d’aquest bar, sinó que és un problema de tota la plaça». «A tots ens agrada guanyar-nos la vida amb la terrassa, però si tens un espai de 20 metres, els has de complir. A tots ens agradaria tenir una gran terrassa, però les coses són com són», expressava.

D’altra banda, criticava que el consistori «no fa el que ha de fer». «No cal ni una nova normativa, ni que s’anul·lin les llicències, ni res de res. El que cal és que es compleixi la normativa vigent, que és el que no s’està fent», subratllava Colomero. Segons relatava, «quan arriben els moments de màxima afluència de públic, els bars treuen les cadires que tenen amagades i afegeixen més taules». Això, que assegurava que «també succeeix al centre de la plaça», provocarà, segons deia, «que acabem de perdre la Part Alta». El seu desig és que es compleixin les normes i que tothom pugui fer bé la seva feina. Conciliar el treball del sector de l’hoteleria amb el descans i la comoditat dels veïns és el seu principal reclam, i perquè això passi, deia, «la Guàrdia Urbana ha de començar a multar a totes aquelles persones que facin les coses malament».

La pintada la van esborrar l'endemà d'haver aparegut.

El límit de les terrasses a la plaça del Fòrum, un problema que no se solucionaCristina Aguilar

Les terrasses dels bars no compleixen els límits.

El límit de les terrasses a la plaça del Fòrum, un problema que no se solucionaCedida

tracking