Diari Més

La jove pintora que ha triomfat a les xarxes amb un quadre de Rihanna

La tarragonina Núria Jové ha sumat prop de 5.500 retweets i 13.000 m’agrada

La jove, amb la seva obra.

Rihanna la converteix en una estrella a les xarxesTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les xarxes socials catapulten, de tant en tant, algun jove amb talent. I és probable que la tarragonina Núria Jové, de 16 anys, ho hagi aconseguit. És estudiant de l’IES Tarragona, enguany finalitza els seus estudis de l’ESO i és amant de la pintura des que té «sis o set anys, ara no ho recordo molt bé», segons informava a aquest mitjà. Fa un any i tres mesos, va decidir fusionar la seva passió pels quadres amb l’amor per la seva cantant preferida: la Rihanna. I el resultat ha estat una pintura «realista en la figura» però «impressionista en el fons», que acumulava, aquest dimarts, prop de 5.000 retweets i més d’11.000 m’agrada a la xarxa social Twitter. «Sempre he estat fan de la Rihanna, m’encanta la seva música i la seva figura dins el món de la moda. Per això vaig decidir pintar el quadre», explicava Jové.

El quadre, que té unes dimensions d’un metre d’alçada per vuitanta centímetres d’ample, està pintat a l’oli. Combina l’impressionisme i el realisme, els seus dos estils preferits, i està inspirat en una fotografia que va trobar per Google. «Em vaig passar un dia sencer buscant alguna imatge que m’inspirés, i vaig escollir aquesta perquè els tons blaus del fons m’agradaven molt.

No era la típica fotografia de Rihanna», relatava Jové.

La jove tarragonina va començar a pintar de ben petita, i a sisè de primària ja va fer la seva primera exposició al Teatre Magatzem.

«Sóc l’única de la família que pinta, però els meus pares estan encantats. Sempre presumeixen que tenen la casa plena de quadres de la seva filla», explicava entre somriures Jové. Després de passar per dues acadèmies, i d’haver combinat la seva passió amb els estudis, ara toca mirar al futur. El seu objectiu és estudiar, en primer lloc, el batxillerat Artístic a l’Institut Martí i Franquès. Més tard, a Barcelona, vol cursar un grau de disseny de moda. «Penso que a les ciutats petites com Tarragona, és molt complicat dedicar-se a l’art o a la moda, per això hauré de marxar», expressava la jove.

tracking