Diari Més

Ensenyament

La URV instal·la un detector per evitar les trampes a la Selectivitat

N'hi ha un a cada universitat catalana, té un cost d'uns 1.000 euros i ja s'ha aplicat a diferents universitats espanyoles

Un dels professorss que controla les proves, amb l'aparell.

La URV instal·la un detector per evitar les trampes a la SelectivitatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Proves d'Accés a la Universitat d'enguany comptaran amb la presència d'un convidat especial: un detector d'ones. Aquest aparell té l'objectiu de caçar a tots aquells estudiants que estiguin fent trampes. O dit d'altra manera, localitzarà les persones que estiguin connectades a l'exterior mitjançant un auricular. Segons expressava el portaveu de la Universitat Rovira i Virgili durant les proves de la Selectivitat, el professor Antonio M. García Español, «arreu de l'estat s'havien detectat molts casos d'aquest tipus». García afegia que «els alumnes estan informatitzats, i nosaltres ens hem d'adaptar a les noves tecnologies».

Durant la primera jornada de les proves a Tarragona, encara no s'ha detectat cap alumne que portés un auricular. Aquells que el portin, però, no passaran desapercebuts. Segons detallava García, «el detector funciona a la perfecció i permet escoltar les converses d'aquelles persones que porten l'auricular i estan connectades via bluetooth». Ell serà l'encarregat de vigilar i passar, aula per aula, amb el detector d'ones.

tracking