Diari Més

Seguretat

Mediterrània demana que es millorin els protocols d'alerta en cas d'accident químic

La Fundació torna a reivindicar que es revisin els protocols i que s’hi integrin les entitats socials quan es compleixen trenta anys de l’atemptat al rack d’Enpetrol

Les sirenes estan repartides en 36 municipis catalans

Protecció Civil provarà les sirenes d'alerta d'accidents químicsDepartament d'Interior.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Terra Mare Mediterrània ha tornat a posar de manifesta la necessitat de revisar i millorar els protocols en cas d’accident químic. Ho ha fet coincidint amb el 30a aniversari de l’atemptat d’ETA al rack d’Enpetrol a Tarragona, fet que va atemorir a la població i va provocar que 20.000 persones fugissin de casa seva per por a les conseqüències de les explosions. El president de Mediterrània, Ángel Juárez, considera que tot i que «a partir d’aquell succés es van millorar moltes coses i hem avançat molt –es van posar en marxa protocols i mesures de prevenció que no existien-, encara queda molta feina per fer».

Juárez assegura que cal revisar els protocols perquè «la gent no està preparada per una situació de risc». Segons el president de Medierrània això es fa palès cada vegada que es realitza una prova de sirenes, ja que «es demostra que la gran majoria de tarragonins desconeixen què ha de fer en cas de risc per a la població». Per altra banda, la fundació reivindica que s’integrin les entitats socials dins els protocols, ja que podrien solucionar les mancances existents i «fer d’intermediari entre les institucions i les químiques i la ciutadania».

Per últim, Mediterrània també aposta per repartir informació bàsica que es pugui posar darrera la porta o al refrigerador a totes les llars en zona de risc en el qual s’expliqui com han d’actuar en cas d’accident químic. Segons la fundació, aquesta seria «una eina senzilla, molt econòmica i que serviria per començar una relació més fluida entre les químiques i els ciutadans».

tracking