Diari Més

Medi ambient

El Conseller Rull es compromet amb el bosc de ribera del Francolí

Josep Rull participa en l’activitat ‘Fem Francolí!’ inclosa en la Setmana de la Natura

Imatges de l'activitat 'Fem Francolí' que s'inclou en la setmana de la natura.

'Fem Francolí!' cuida el bosc de riberaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha agafat galledes d'aigua per participar en el manteniment de les espècies plantades el passat 15 de març al marge dret del riu Francolí, al costat del Pont de Santa Tecla, en el marc de l'activitat de voluntariat ambiental que s'ha fet aquest diumenge, organitzat per l'Associació Aurora, amb la col·laboració de l'Ajuntament i del grup GATA. Rull ha manifestat que «l'alternativa no és la resignació», en referència al procés polític que viu Catalunya i que el passat divendres va escriure una nova pàgina, quan el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer oficial la pregunta i la data del referèndum. Aquesta frase també es pot aplicar a la política de protecció i conservació de la natura. «Quan treballem junts, som imparables», ha dit el conseller.

L'acte ha començat amb la participació dels Castellers de la Il·lusió, que han aixecat un pilar de quatre. En aquesta colla intervenen persones amb discapacitats. El conseller Rull ha dit que «aquest pilar de quatre és una metàfora del que fem, ja que gent diversa s'uneix per aconseguir un objectiu transcendent i aquest és protegir el medi ambient». «Si entenem tot com una unitat, viurem millor», ha remarcat Rull, qui ha afegit que «deixarem un món millor als nostres fills i néts». En aquest context, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha dit als presents que «gràcies al voluntariat, l'educació i la tecnologia, l'home pot deixar de ser el problema per ser la solució de la natura, i des del Govern de la Generalitat domen les gràcies per actes com el d'avui a Tarragona: estem compromesos amb la Catalunya d'avui i de demà, i amb el planeta d'avui i de demà».

En matèria política, i en relació als passos que dóna el Govern de la Generalitat, encaminats a la convocatòria del referèndum, Josep Rull ha manifestat que «el conjunt dels ciutadans, majoritàriament, donen suport a les urnes i la crida serà, per tant, majoritària». En relació al posicionament del Govern de l'Estat, contraria a la celebració de la consulta, el conseller ha assegurat que «final al final, sempre estarem oberts a parlar del referèndum».

La jornada d'aquest diumenge al Francolí forma part dels prop de tres-cents actes programats a Catalunya amb motiu de la Setmana de la Natura. El president de l'Associació Aurora, Jaume Santos, qui ha subratllat que «el medi ambient va més enllà dels animals, d'un paisatge bucòlic, i hem de parlar també del factor social que suposa, fins i tot pel que fa a la millora de la salut». Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament, Ivana Martínez, ha destacat que «aquest tram del riu Francolí –el marge dret– és especialment important per als barris de Ponent» i ha recordat que «aviat es posarà un pont que unirà les dues riberes».

tracking