Diari Més

Medi Ambient

Tarragona es podria quedar sense el Serrallo a causa del canvi climàtic

Unes diapositives publicades per l'ABC mostren les parts de la península que acabarien inundades per la pujada del nivell del mar

El mar arribaria fins a les Torres Jordi amb una pujada de tres metres.

Tarragona es podria quedar sense el Serrallo a causa del canvi climàticABC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diari estatal ABC realitza un viatge al futur i mostra, a través de diapositives, com seran diverses ciutats i punts costaners de l'Estat d'aquí uns anys, si el nivell del mar puja fins un metre o fins a tres. Diversos estudis afirmen que al voltant de l'any 2100, si no es posa fre al canvi climàtic, el nivell del mar haurà pujat, aproximadament, de 2,5 a 3 metres. A causa d'això, moltes poblacions costaneres d'arreu de l'Estat veurien els seus ports i barris marítims desaparèixer.

La publicació estatal es planteja, en primer lloc, com seria l'afectació amb la pujada del nivell del mar d'un metre. En aquest cas, un dels punts de l'Estat més perjudicatsseria el Delta de l'Ebre, que desapareixeria amb la pujada d'un metre del nivell del mar. El Delta es converteix, així, en una de les zones que corre més perill de tot l'Estat, juntament amb l'Albufera de València.

Per altra banda, l'ABC també retoca les fotografies de les ciutats costaneres fent el supòsit d'una pujada del mar de fins a tres metres. En aquest cas, el Serrallo de Tarragona s'inundaria fins més enllà de les vies de tren. D'aquesta manera, l'aigua del mar arribaria fins a les Torres Jordi.

Moltes poblacions de Galícia, Cantabria, Andalusia, i del País Valencià també es veurien afectades si el nivell del mar puja, així com el golf de Roses, a Girona.

El Delta de l'Ebre desapareixerà si el nivell del mar puja, tan sols, un metre.

Tarragona es podria quedar sense el Serrallo a causa del canvi climàticABC

tracking