Diari Més

Empreses

De Guindos i Munté presidiran l'acte central del 50è aniversari de Dow

L’empresa química vol que la ciutat participi en la celebració de l’arribada a Tarragona el 1967, amb la campanya d’activitats ‘Compromesos’

Anton Valero i i Jaume Sariol descobreixen el loga del cinquantè aniversari de Dow Tarragona.

De Guindos i Munté presidiran l'acte central del 50è aniversari de DowCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Molts no teníem televisió a casa quan Dow va arribar a Tarragona l’any 1967», va dir ahir el director general de Dow Ibèrica, Anton Valero, en l’acte de presentació dels actes de celebració del cinquantè aniversari de l’empresa a les comarques tarragonines. L’acte institucional es durà a terme el 28 de juny al Palau de Congressos i comptarà amb la presència d’Andrew Liveris, director mundial de Dow Chemical; Luis de Guindos, ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, i Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat. Aquest acte, a més, servirà de marc per al lliurament del Premi Dow 2017.

Valero va recordar que el segon punt europeu on es va instal·lar Dow va ser Tarragona i ho va fer de la mà de l’empresa basca Unquinesa. Eren temps «de la revolució industrial a Espanya» i, cinquanta anys després, «cal que tornem a fer un canvi radical en el nostre model econòmic i social, perquè tant els marcs legals, com els compromisos mediambientals internacionals i sobretot, la mateixa consciència, ens obliguen a reduir l’impacte de l’activitat humana en el medi ambient». Per això, «hem de canviar el sistema global cap a un model més eficient en l’àmbit de la sostenibilitat», va dir Valero, qui va defensar la necessitat de treballar de manera conjunta «a favor de la sostenibilitat» i contra «el canvi climàtic».

Una brúixola marca el camí

En el curs de l’acte, es va presentar el logo de l’aniversari que, com va dir el director del complex industrial de Dow Tarragona, Jaume Sariol, «és una brúixola emmarcada en el número 50, amb la qual cosa fem convergir l’efemèride amb l’orientació i compromís de Dow amb la sostenibilitat».

En la celebració de la presència de Dow a Tarragona des de fa mig segle, la multinacional química vol fer partícip tant el territori, com els ciutadans i els seus treballadors. Amb aquest motiu, el 16 de setembre es farà una nova edició de la proposta Festa x Tothom, que comptarà amb la participació de la Fundació Port Aventura, va explicar Josep Boronat, director de Comunicació, Relacions Institucionals i Serveis Generals.

Boronat va informar que els mesos d’octubre i novembre es faran Jornades de Portes Obertes, on els visitants seran guiats per treballadors de l’empresa. «L’any passat van participar 800 persones i en aquesta edició esperem que siguin molts més», va dir Boronat, qui va afirmar que «ens agrada mostrar què fem i com ho fem».

Els actes de celebració tindran una nova cita, en aquesta ocasió dirigida als treballadors de Dow, que es farà al Centre de Convencions de Port Aventura el 21 d’octubre. A més, Dow farà una aportació econòmica de 100.000 dòlars, que es distribuiran entre tres destinataris: un centre d’educació especial per tal d’aconseguir la integració i normalització dels infants en l’escolaritat ordinària, un projecte de creació d’un element festiu, un gegant adaptat a persones amb discapacitat, i una entitat sense ànim de lucre que treballa en matèria de conservació de l’entorn i que estudia i crea alternatives econòmiques i ambientals per a un desenvolupament sostenible.

tracking