Diari Més

Laboral

«Amb el GiPPS, la Generalitat ha comès una suposada negligència»

La presidenta del comitè d’empresa, Tani Francesch, assegura que «ens han estafat»

El comitè d'empresa del GiPPS davant del Sociosanitari Francolí en una imatge d'arxiu.

«Amb el GiPPS, la Generalitat ha comès una suposada negligència»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPPS) asseguren que la Generalitat i el Consell d’Administració de l’empresa han comès una «suposada negligència». Així ho manifestava a aquest mitjà la presidenta del comitè d’empresa, Tani Francesch, que explicava que «el Síndic de Greuges ens ha donat la raó sobre l’acord laboral signat l’any 2008, però l’empresa l’ha estat incomplint fins a canviar-lo completament el passat 26 de maig, durant una reunió del Consell d’Administració». Aquest acord es va anul·lar perquè, quan es va realitzar, no el va signar el Departament d’Economia i Finances. Segons expressava Francesch, però, «qui havia de demanar aquesta signatura era el Consell, i no ho van fer, per això creiem que la Generalitat i el Consell van cometre una suposada negligència, ja que l’acord ha estat vigent 9 anys».

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, va recomanar a l’empresa el dia 25 de maig el compliment del conveni. Un dia després, i segons detallava Francesch, «l’empresa es va reunir i va decidir tirar pel dret i no fer cas de les recomanacions del Síndic». El dia 29 de maig, Francesch relatava que «ens vam reunir amb el gerent de l’ICS al Camp de Tarragona, Rafel Gracia, qui va recomanar-nos que deixéssim estar el tema perquè ens volia protegir d’alguns partits polítics, que ens podrien acusar d’haver cobrat uns diners que no ens pertanyien, perquè l’acord es va anul·lar». La cosa no va frenar aquí, perquè segons explicava la presidenta del comitè, «vam demanar va ser visita amb el delegat de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, i ens va dir que oblidéssim del passat, perquè ara estem al present i l’acord és nul».

El resultat de tot, ara per ara, és que els treballadors tenen un nou acord, que segons Francesch «ha estat creat únicament pel Consell d’Administració». La presidenta del comitè ho té clar i assegura que «ens han estafat». En aquest sentit, deia, «el síndic ho ha entès perfectament, i tots els partits polítics també». D’altra banda, informava que «la situació que troben greu els sindicats és que això dóna peu a una inseguretat jurídica per tothom», en relació amb la «suposada negligència» que ha comès la Generalitat perquè «l’acord ha estat vigent durant nou anys, i ells ho sabien».

Els treballadors del GiPPS assistiran al Ple Municipal a l’Ajuntament el proper 16 de juny, amb l’objectiu de visibilitzar el seu problema públicament.

tracking