Diari Més

Repsol vol minimitzar l'impacte amb l'entorn i millorar la comunicació

Aquestes són les dues premisses que s’imposa la indústria per aquest 2017, sobre les quals informarà a principis del 2018

Imatge del Complex Industrial de Repsol des de la nova planta de Polietilè Metal·locè.

Repsol vol minimitzar l'impacte amb l'entorn i millorar la comunicacióCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repsol vol passar comptes amb el territori i demostrar que és una empresa transparent i preocupada per l’entorn. Així ho expressava el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, que manifestava que «creiem que la sostenibilitat és molt important, garantir el futur de la nostra activitat ens preocupa, i per això volem recollir en un dossier la nostra activitat».

El nou Pla de Sostenibilitat 2017 recull els compromisos del Complex Industrial a través de 20 accions que estan emmarcades en els eixos d’ètica i transparència, persones, operació segura, gestió de recursos i impactes, canvi climàtic i innovació i tecnologia. Sobre la transparència comunicativa, Font expressava que «la gent percep que no comuniquem», per aquest motiu, la comunicació amb el territori és un dels eixos principals del pla d’enguany.

El mateix afegia que «la població pensa que no ens preocupa la qualitat de l’aire i la seva salut», per això creia «necessari» haver de «passar comptes» amb la població. En aquest sentit, el Pla de Sostenibilitat d’enguany preveu fomentar la comunicació activa amb la societat, a banda de minimitzar l’impacte de l’activitat industrial en l’entorn. «L’acte d’avui –en referència al nou Pla de Sostenibilitat, presentat ahir a la tarda– és un acte de transparència, perquè volem explicar què fem i tenir cura de la qualitat de l’aire», sentenciava Font.

Per a l’elaboració del pla s’ha tingut en compte l’estudi d’identificació d’expectatives realitzat l’any 2014 amb més de 700 entrevistes i enquestes entre la societat. Entre aquestes expectatives es demanava una major comunicació amb la societat, seguir reduint l’impacte de l’activitat industrial en l’entorn i participar de manera activa en la societat tarragonina.

Entre les accions compromeses per aquest 2017, destaquen la protecció de la biodiversitat de l’entorn i de la qualitat de l’aire, a banda de l’objectiu de col·laborar en iniciatives socials, culturals, educatives i esportives. Pel que fa a la qualitat de l’aire, Font manifestava que «treballem amb la taula que mesura els nivells de contaminació per aportar allò que sabem com indústria i millorar en tot el que puguem». En aquest sentit, sentenciava que «volem que tothom sàpiga que l’aire que respirem és adequat i saludable».

L’empresa Repsol es proposa, per aquest 2017, complir al màxim les seves expectatives. Segons informava Font, «sempre que ens fixem un pla, un fet ineludible és comparar els objectius amb els quals volíem assolir». Per aquest motiu, comunicava que «hi ha hagut un compliment total del pla del 2016» i afegia que, per aquest 2017, «volem un alt percentatge de compliment». En aquest sentit, expressava que «ens agradaria complir-lo al 100%, però volem el màxim possible».

La companyia petroliera informarà de manera pública del grau de compliment de les accions compromeses en el Pla de Sostenibilitat 2017 en el primer trimestre del 2018. En darrer terme, Font subratllava que «el que volem és generar riquesa i aportar valor a Tarragona, és a dir, al nostre territori, i per això escoltem els ciutadans».

tracking