Diari Més

Entitats

L'AV Tarragona Centre creu més urgent rehabilitar la zona que fer la Budellera

L’entitat lamenta l’existència d’edificis buits a la Rambla, tem per la marxa de gent jove a altres llocs i qüestiona el projecte per al Banc d’Espanya

Tarragona Centre creu que la Rambla acabarà desertitzada.

L'AV Tarragona Centre creu més urgent rehabilitar la zona que fer la BudelleraCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns Tarragona Centre planteja a l’Ajuntament, des de fa temps, diverses actuacions per evitar la desertització de la zona en un futur no llunyà, la rehabilitació d’edificis buits tot i trobar-se a la Rambla Nova, la defensa del petit comerç i la introducció de millores com ara la creació de més zones de vianants. La presidenta de l’entitat, Núria Sabat, ha manifestat a Diari Més que «l’Ajuntament hauria de tenir més interès a obrir edificis del centre de Tarragona que estan tancats, com tres que es troben entre el carrer Fortuny i el Balcó del Mediterrani, en lloc d’afavorir interessos privats com la construcció d’un nou barri a la Budellera, quan diu que manquen habitatges per a la gent jove, a la que, d’altra banda, s’està expulsant del centre de la ciutat». Sabat va afegir que «la rehabilitació d’habitatges també pot ser un bon negoci».

La presidenta de l’associació va comentar que «no estem trobant una resposta massa bona del govern municipal a les nostres propostes, i sí que en tenim més dels partits de l’oposició». L’entitat tem que el centre de la ciutat perdi habitants en el futur per falta d’actuacions, com ara la rehabilitació d’edificis, de baixos comercials i de la trama urbana, cosa que «no es fa en dos dies, i sí de mica en mica», va dir Sabat, qui considera «una barbaritat que al centre de la ciutat hi hagin edificis buits». «L’Ajuntament no està per aquesta labor i el que vol és que tiri endavant el projecte de la Budellera», va dir.

La presidenta de l’associació va subratllar que «hi ha baixos comercials tancats des de fa dècades». En opinió de la responsable de l’entitat, «l’Ajuntament hauria de fer alguna cosa al centre de Tarragona perquè aquesta zona s’està morint, urbanísticament parlant», i va dir que, «si en un lloc com la Budellera fas una zona comercial que equival a dos El Corte Inglés, el comerç del centre ja pot abaixar les persianes». «Al final, la part antiga de la ciutat només servirà per fer-ne festes», va recalcar Sabat.

L’organització veïnal Tarragona Centre reconeix que, sovint, manté contactes amb representants del govern municipal, però el resultat que se’n desprèn no és del tot satisfactori. L’associació veu amb bons ulls el pla urbanístic que ha previst executar l’Ajuntament. aprofitant la reobertura de l’edifici modernista del Mercat Central. No obstant això, defensa l’ampliació de la zona de vianants prevista. Núria Sabat va dir al respecte que «d’ampliar-se a carrers com Fortuny, Soler o Cervantes, aquesta zona guanyaria vida». «Sembla –va afegir– que l’Ajuntament estaria d’acord, però diu que no pot tenir un calendari d’execució per falta de recursos i que espera pagui les obres la Generalitat».

Banc d’Espanya

Tarragona Centre no està conforme amb la decisió de destinar l’edifici del Banc d’Espanya a un centre de difusió del coneixement. Sabat va manifsetar que «hipotequen 2.400 metres quadrats amb un projecte que la ciutadania no demana i que, segons la nostra opinió, es destinarà a coses que no interessen a la gent de peu, i al que aniran quatre turistes despistats i grups d’estudiants de les escoles».

La presidenta de l’associació va remarcar que «nosaltres vam presentar un projecte per fer un centre interactiu, que es podria finançar amb el lloguer d’espais com un restaurant que aniria a la planta alta o uns baixos destinats a hemeroteca».

tracking