Diari Més

Dinou empreses competeixen per la urbanització del polígon d'Ikea

La previsió és que les obres comencin en les primeres setmanes de l’estiu i tindran una durada màxima de 15 mesos

El centre comercial d'Ikea a Tarragona obrirà les portes al públic l'estiu del 2018, si es compleix la previsió de l'empresa sueca.

Dinou empreses competeixen per la urbanització del polígon d'IkeaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de dinou empreses constructores aspiren a fer-se càrrec de la urbanització del PPU–10, on la firma sueca Ikea té previst obrir una botiga, la primera a Catalunya lluny de l’àrea metropolitana de Barcelona. El pressupost de les obres i d’instal·lació de serveis ascendeix a més de divuit milions d’euros. Un cop hagin començat les obres, hauran d’estar executades en un període màxim de 15 mesos.

Ikea va aconseguir la llicència comercial que atorga la Generalitat l’octubre del 2016, i la d’obres, depenent de l’Ajuntament, la va sol·licitar el passat gener. La firma comercial rebrà la llicència quan finalitzi el procés en curs d’adjudicació de la urbanització. L’Ajuntament sempre ha defensat l’arribada d’Ikea a la ciutat i, per tant, la consecució de la llicència d’obres és gairebé un tràmit, amb independència que els responsables de la gran superfície comercial hagin o no d’introduir lleugeres modificacions en el projecte inicial.

En aquests moments, el procés es troba en una fase decisiva, ja que s’està estudiant el contingut de les dinou propostes rebudes per dur a terme els treballs prevists que permetran la construcció de l’immoble d’Ikea i habitatges. El PPU–10 ocupa un ampli espai de terreny que pertany a diversos propietaris i està situat al costat de l’autovia A–7 i de la T–11. La zona estarà ubicada a tocar de l’Anella Mediterrània i de la Ciutat Esportiva que té previst construir el Nàstic, tot i que encara no es disposa de calendari per a aquesta infraestructura esportiva.

Un projecte molt esperat

La possible arribada d’Ikea a Tarragona és notícia des d’abans d’aquesta dècada i molt esperada per amplis sectors tarragonins. El 2011, els propietaris dels terrenys, l’empresa municipal d’habitatge SMHAUSA i l’Ajuntament van signar un conveni urbanístic de planejament i gestió. El passat dijous, 1 de juny, la Junta de Govern del consistori tarragoní va aprovar inicialment els estatuts de l’Associació Administrativa de Cooperació Definitiva, que engloba els propietaris de les finques afectades pel PPU–10.

Les obres d’urbanització d’aquest polígon de Ponent es podran fer, de manera paral·lela, a les de construcció de la gran superfície comercial. Els treballs consistiran en el moviment de terres, l’execució dels carrers, la pavimentació, l’enjardinament i la instal·lació de serveis com el clavegueram i la xarxa de pluvials, l’abastament d’aigua , l’enllumenat públic i l’extensió de les xarxes de telefonia i gas, entre altres elements.

En funció de l’agilitat amb què es facin els darrers tràmits administratius, la urbanització del PPU–10 i, per tant, la construcció de la botiga d’Ikea, podria donar els primers passos el pròxim mes de juliol. La intenció de l’empresa és obrir l’establiment l’agost del 2018, com molt tard.

El centre comercial Ikea ocuparà una superfície de gairebé 68.000 metres quadrats, dels 314.000 que cobreix tota la zona afectada pel desenvolupament del PP–10. A més de l’establiment de l’empresa nòrdica, es preveu la construcció de 1.200 habitatges, dels quals 424 seran de protecció pública i, d’aquests, 160 es destinaran a lloguer social. La urbanització comportarà la construcció d’un nou sistema viari que permetrà l’accés a la zona, i s’habilitarà un espai verd aprofitant la presència d’un jaciment arqueològic.

Segons les previsions, la urbanització del PPU–10 generarà prop de 500 llocs de treball i l’apertura d’Ikea reportarà un elevat nombre de contractes. Es parla d’uns 300, més una xifra entre 50 i 75 d’indirectes.

tracking