Diari Més

Judicial

La fiscalia sol·licita penes de 5,5 anys de presó per als responsables d'un club de cànnabis de Tarragona

El ministeri fiscal també demana una multa de 10.400 euros i la suspensió d’activitats durant cinc anys

L'Audiència de Tarragona.

L'Audiència de Tarragona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia sol·licita penes de cinc anys i mig de presó per a quatre responsables de l’Associació Diògenes Smoking Club de Tarragona pels delictes d’associació il·lícita i contra la salut pública. Tots ells estan acusats de posar-se d’acord per vendre marihuana al local de l’associació sota l’aparença d’una associació de fumadors de cànnabis. Els investigats són el president, el tresorer, el secretari i un altre individu -que també n’havia estat secretari- que s’encarregava de vendre droga a l’establiment. Durant els registres a l’interior del local, la policia hi va localitzar 375 grams de marihuana valorats en 1.710 euros. El fiscal també reclama una multa de 10.400 euros, així com la suspensió d’activitats i clausura dels locals de l’associació durant cinc anys, i la prohibició de realitzar en el futur les activitats en l’exercici de les quals s’ha comès, afavorit i encobert el delicte.

Segons l’escrit d’acusació, els acusats haurien acordat vendre drogues a terceres persones amb la finalitat d’obtenir beneficis econòmics. Per tal d’intentar donar cobertura a aquesta activitat, van decidir crear una associació per poder inscriure’s al Registre d’Associacions i poder actuar sota l’empara d’aquesta denominació.

El setembre del 2013, els acusats van redactar els estatuts de constitució de l’Associació Diògenes Smoking Club i els van presentar per ser inscrits al Negociat d’Entitats Jurídiques de la Generalitat el 19 de juny del 2015. Segons assenyala la fiscalia, al document no s’hi incloïen, com a finalitats de l’associació, ni el cultiu ni la venda de marihuana, establint expressament que «l’associació no pretén de cap manera portar a terme cap de les conductes que són considerades com a delicte contra la salut pública en el Codi Penal».

L’entitat va quedar inscrita al Registre d’Associacions el 14 de setembre del 2015, amb domicili a l’avinguda de Maria Cristina i constituïda sense patrimoni inicial. Els acusats es van identificar com a fundadors de l’associació. La junta directiva la componien Antoni Maria A. com a president, Antoni S. com a secretari i Arpad S. com a tresorer. L’acusat Jaume R. realitzava actuacions de venda de la droga dins del local de l’associació i també en va ocupar el càrrec de secretari.

El president de l’associació va comunicar el 25 de juliol del 2014 l’obertura d’un club social privat de fumadors de cànnabis a l’Ajuntament de Tarragona, el qual li va comunicar, el 16 de novembre d’aquell any, de l’existència d’informes negatius a l’autorització de llicència d’obertura. Es dona el cas que els socis no abonaven cap quota per pertànyer a l’associació i que es limitaven a pagar per la droga que se’ls lliurava, a un preu de 5 euros el gram de marihuana.

Arran d’aquests fets, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Tarragona van iniciar una investigació dels acusats i accions de vigilància del local. Durant aquestes observacions els agents van constatar que diferents persones entraven a l’establiment, s’hi estaven entre dos i vuit minuts, i en sortien després d’haver adquirit la droga.

El novembre del 2015, el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona va autoritzar una entrada i registre a l’associació, que es va acabar produint el 12 de novembre del 2015. Durant l’escorcoll es van intervenir 375 grams de marihuana valorats en 1.710 euros, així com estris d’emmagatzematge i pesatge. A més, en el moment de la detenció del president també li van intervenir 800 euros que hauria obtingut de la venda de droga.

Segons la fiscalia, els fets constitueixen delictes contra la salut pública i d’associació il·lícita, pels quals sol·licita penes de 2,5 i 3 anys de presó, respectivament, a més de multes per import de 10.400 euros. El ministeri fiscal també sol·licita mesures accessòries com la suspensió d’activitats i clausura dels locals durant un període de cinc anys. El judici se celebrarà a l’Audiència de Tarragona.

El club estava ubicat al carrer Reina Maria Cristina de Tarragona.

Investiguen els responsables d'un club de cànnabis per vendre-hi droga al detallGoogle Maps

tracking