Diari Més

Administració

Dotze anys esperant que l'Ajuntament legalitzi una permuta

Veïns de Torreforta van acordar intercanviar terrenys amb SMHAUSA per construir cotxeres

Mas i Escudier mostren documents a la porta 3 de les cotxeres.

Dotze anys esperant que l'Ajuntament legalitzi una permutaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la comunitat de propietaris de l’Edifici Albatros, del carrer Tenerife de Torreforta, fa dotze anys que esperen que l’Ajuntament legalitzi una permuta de terrenys que es va fer, a petició d’SMHAUSA (Servei Municipal de l’Habitatge), per facilitar la construcció d’unes cotxeres a iniciativa d’aquesta empresa municipal.

El president de la comunitat, Pitu Mas, i el secretari, Manuel Escudier, van informar Diari Més que tot aquest llarg procés va començar quan SMHAUSA, en època de l’alcalde Joan Miquel Nadal, «ens va proposar permutar uns terrenys per poder construir ells les cotxeres i que, a nosaltres, ens beneficiava perquè podíem habilitar un accés al pàrquing de la comunitat». «Vam arribar a un pacte de cavallers, però des de llavors, l’any 2005, esperem la legalització de la permuta i sempre que ens dirigim a l’Ajuntament, i ho hem fet moltes vegades, aquest ens dóna llargues».

L’edifici de cotxeres i dels Serveis Socials de l’Ajuntament del carrer Tenerife es troben en uns terrenys que havien format part del camp de futbol municipal de la Cultural Torreforta. Quan es va fer un canvi d’orientació del terreny de joc, per fer-lo en paral·lel al carrer Tenerife, SMHAUSA es va adonar que tindria dificultats per construir, en el solar resultant, les cotxeres perquè una de les cantonades era propietat de la comunitat de veïns. En cas de no haver-se fet la permuta, ara una de les portes d’accés, la número 3, no existiria per falta d’espai.

Mas i Escudier van explicar que «vam presentar un escrit en què els 85 veïns donaven el seu consentiment a la permuta, com se’ns va demanar des de l’Ajuntament, i el vam presentar el febrer del 2007, però a dia d’avui no ens ha contestat. També ens va dir que, com s’estava tramitant el POUM, que tinguéssim paciència, i el cert és que han passat els anys i no s’ha fet la regularització de la permuta». Escudier va afegir-hi que «ens fem grans, morirem i aquest assumpte encara no estarà resolt», i va remarcar que «hem enviat diverses cartes a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i li hem explicat el tema personalment, però tot segueix igual després de tants anys».

Amb un bon grapat de documents a les mans i davant de la porta número 3 de les cotxeres municipals, Mas i Escudier van recordar que va ser el 2007 quan «aquesta comunitat va donar entrada en el Registre de l’Ajuntament, amb el número 8.153, l’acceptació de permuta de superfície plantejada i sol·licitada verbalment als membres de la junta pels responsables d’SMHAUSA, davant el problema d’accessibilitat dels vehicles a l’interior del nou edifici de cotxeres per falta d’espai». Els veïns van remarcar que la demora en la resolució d’aquest conflicte «ens afecta negativament en la qüestió fiscal».

tracking