Diari Més

Urbanisme

Els veïns de SPSP alerten de la perillositat d'un mas abandonat

Està situada al carrer Miquel Servet, hi entren nens a jugar i es tem que caigui part de l’estructura

La masia està abandonada des de fa quatre anys, però segons diuen els veïns, té propietari.

Els veïns de SPSP alerten de la perillositat d'un mas abandonatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del carrer Miquel Servet de Sant Pere i Sant Pau estan «preocupats» per l’estat d’una masia abandonada, situada a la zona boscosa que voreja la carretera en direcció els Pallaresos. Segons explicava la Margarita Carrasco, veïna dels blocs Tarraco, «aquesta masia porta prop de quatre anys abandonada, des que varen morir els dos avis que hi vivien». Des d’aleshores, diu, «sabem que la finca té un propietari, però l’estat de la zona és molt dolent i l’estructura de la casa és un perill». Per aquest motiu, deia, «tenim por que prengui mal algun nen o adolescent, perquè molts hi entren per jugar o fer-se fotografies».

L’accés a la casa, tal com va comprovar aquest mitjà, és molt senzill. Un caminet de sorra, que s’obre pas entre la vegetació, arriba fins al carrer Miquel Servet. «Ens fa molta pena veure aquest terreny així, perquè abans estava cuidat i era preciós», expressava Carrasco, que afegia que «ara ni tan sols podem passejar els gossos, perquè la vegetació és frondosa i a més hi ha molta brutícia». Efectivament, el voltant de la casa està plagat de deixalleries, com per exemple matalassos, televisions i brossa.

D’altra banda, l’estructura de la casa és un «perill». Tot i que part de la teulada ja s’ha enfonsat, encara queden dempeus les parets i una teulada d’uralita, que és tòxica i està en molt mal estat. «Fa uns dies vaig haver de dir a un grup d’adolescents que es dirigia a la casa que no entressin», assegurava. Segons deia, «a mí m’és igual el que hi facin a dins, el que em fa por és que algú prengui mal». Aquest mateix dilluns, un nen de Vila-seca va haver de ser traslladat a la UCI després d’haver caigut d’una teulada d’una fàbrica, des d’una alçada de quinze metres.

Una altra de les pors dels veïns són les rates i les serps que han aparegut a la zona. «Si no fos pels gats que hi ha per aquí, les tindríem al mig del carrer», confessava Carrasco. D’altra banda, també temen que la vegetació pugui cremar-se. «Està tot molt sec i les herbes arriben fins a l’acera. Si algun cotxe aparca i llença una burilla, per exemple, tot s’encendria molt de pressa», expressava Carrasco, que informava que «l’any passat ja va haver-hi un petit incendi, però es va apagar ràpidament».

Segons dicta la normativa municipal, els solars buits haurien d’estar tancats al públic. Ara per ara, però, l’Ajuntament encara no s’ha pronunciat al respecte, i aquest mitjà tampoc ha pogut esbrinar qui és el propietari.

Detall del mal estat de la teulada d'uralita, que és tòxica.

Els veïns de SPSP alerten de la perillositat d'un mas abandonatDiari Més

tracking