Diari Més

El CAP Muralles podria recuperar les Urgències Nocturnes 6 anys després

La Comissió de Salut del Parlament va aprobar una proposta de resolució presentada per la diputada Lorena Roldán, de C’s

Imatge d'arxiu d'una concentració en defensa del CAP Muralles i en contra de les retallades.

El CAP Muralles podria recuperar les Urgències Nocturnes 6 anys desprésCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya està estudiant la possibilitat d’ubicar unes noves Urgències Nocturnes al CAP Muralles de Tarragona, que, d’aquesta manera, recuperaria aquest servei sis anys després de perdre’l a causa de les retallades. Així ho asseguraven fonts de CatSalut, que afegien que «s’està valorant aquesta mesura si els criteris establerts en el Pla Nacional d’Urgències (PLANUC) així ho determinen». En aquest sentit, aquest mitjà ha pogut comprovar que el PLANUC sí que contempla la possibilitat d’obrir un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a la ciutat, tot i que no es concreta el lloc.

Que CatSalut estigui estudiant aquesta possibilitat, es deu a la proposta de resolució presentada per la diputada de Ciutadans per Tarragona, Lorena Roldán, a la Comissió de Salut celebrada al Parlament el passat 25 de maig. La proposta demanava que el CAP Muralles recuperés aquest servei, perquè tal com explicava Roldán, «a Tarragona, l’únic CAP que té aquest servei és del de La Granja, i està fora de la ciutat». Per aquest motiu, deia, «es provoca que la gent del centre de la ciutat a Tarragona es desplaci directament a l’Hospital Joan XXIII, col·lapsant així les urgències d’aquest centre». La Comissió va aprovar la proposta, amb vots a favor de tots els partits amb excepció de Junts pel Sí, que es va abstenir.

Roldán, abans de la Comissió, va reunir-se amb el sindicat USITAC, que reclamava aquest servei i volia anar «fins al final» per aconseguir-lo, tal com publicava aquest rotatiu el passat 4 de maig. Segons expressava Roldán, «considerem que a la ciutat portem molts anys en aquesta situació i hem arribat al límit del col·lapse». La diputada argumentava que «els usuaris es passen tota la nit de cues a Joan XXII», i afegia que «moltes atencions no són urgències hospitalàries, es poden resoldre a un CAP, i per això demanem que se n’obri un al centre de la ciutat». En aquest sentit, deia, «no pot ser que 130.000 habitants estiguin atesos per un CUAP als afores de Tarragona, fet que obliga a agafar transport privat per arribar-hi, ja que el públic a la nit no funciona».

Per la seva banda, el Secretari General d’USITAC, Josep Tutusaus, expressava que «estem molt satisfets». Segons deia, «estem segurs que això tirarà endavant, perquè Tarragona es mereix un CUAP en condicions». Per últim, reivindicava que «aquest CUAP l’ha de gestionar l’Institut Català de la Salut».

tracking