Diari Més

Oppida no descarta tornar a «reactivar socialment» l'M-6 de la Tabacalera

La plataforma programarà diferents actes per aquest estiu, com un cine-fòrum al vespre

Imatge del mòdul 6 de la Tabacalera durant els actes reivindicatius del 13 i 14 de maig.

Oppida no descarta tornar a «reactivar socialment» l'M-6 de la TabacaleraCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Oppida no descarta tornar a «reactivar socialment» el mòdul 6 de la Tabacalera. Així ho confirmaven ahir Esperança Cobo i Ricard Pallejà, membres del col·lectiu. Segons deien, «es tracta d’una opció que posarem sobre la taula en assemblea, i a partir d’aquí decidirem». El que està clar és que durant l’estiu, Oppida no frenarà la seva activitat. «Tenim una programació estival molt fresca, que encara s’ha d’acabar de perfilar, però que proposa actes com un cine -fòrum cada vespre», expressava Pallejà.

Davant l’Ajuntament de Tarragona, la Plataforma va informar de les seves properes accions –que també inclouran taules informatives i recollides de signatures–, però, a banda, va parlar sobre la reunió amb la sisena tinent d’alcalde, Begoña Floria, sobre les declaracions de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i sobre el cap de setmana de reivindicacions dut a terme els dies 13 i 14 de maig.

Després del cap de setmana d’actes al mòdul 6, Floria va rebre a cinc membres d’Oppida al seu despatx, acompanyada del Sergent Linares de la Guàrdia Urbana, i de la cap de Servei de Cultura i Patrimoni Històric, Araceli Saltó. En un primer moment, «els membres de la plataforma es van sentir amenaçats per la presència policial», expressaven els portaveus. Tot i això, la reunió es va celebrar sense cap tipus d’incident, i segons s’assegura des d’Oppida, «Floria va dir que com ens havíem portat bé, se’ns retiraven els càrrecs de danys i usurpació pels actes de la Tabacalera». En aquest sentit, Oppidda expressava que «no tirar endavant els càrrecs no ens sembla bé, és una estratègia de l’Ajuntament per no embrutar la seva imatge».

D’altra banda, els portaveus de la plataforma també van valorar les declaracions de l’alcalde Ballesteros, quan va dir que «Oppida vol que l’Ajuntament els adjudiqui l’M-6 a dit». Segons Oppida, «en cap cas s’ha demanat que se’ns ofereixi l’espai ‘a dit’, volem que es faci un concurs públic amb total transparència».

Pel que fa als actes reivindicatius del mes de maig, la plataforma manifestava que «es va demostrar la capacitat d’organització del col·lectiu i de la societat civil que, voluntàriament, va venir a col·laborar en les diferents activitats programades». En aquest sentit, afegien, «es va veure la viabilitat de l’autogestió col·lectiva i que hi ha recursos per no fer esperar més la reactivació de la Tabacalera».

tracking