Diari Més

URV

La modificació de la Normativa Docent indigna els alumnes d'Educació i Psicologia

Es va aprovar pel Consell de Govern el 23 de febrer i comportarà la no renovació de professors associats i la reducció de crèdits optatius i mencions

Desenes d'estudiants van concentrar-se dimecres al matí davant de la facultat d'Educació.

La modificació de la Normativa Docent indigna els alumnes d'Educació i PsicologiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes d’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgi (URV) es mostraven dimecres al matí «indignats» per la modificació de la Normativa Docent, aprovada pel Consell de Govern de la URV el passat 23 de febrer. Aquest canvi comportarà, de cara al proper curs, la no renovació de professors associats, la reducció de crèdits optatius en graus com el d’Educació Social i l’eliminació d’algunes mencions. Per aquest motiu, l’Assemblea d’Educació i Psicologia va organitzar una concentració a les portes de la Facultat, que va congregar desenes d’estudiants. La reclamació és clara: que s’elimini la modificació i es torni, com a mínim, a la situació d’anys anteriors.

Segons s’explicava des de l’Assemblea, la no renovació de professorat associat s’entén com un «acomiadament econòmic» i, al seu torn, com una «porta oberta a l’eliminació de crèdits optatius quan es vulgui». Els estudiants exemplificaven aquest fet dient que «ens costa que s’eliminen 18 crèdits optatius del grau d’Educació Social», i afegien que «també s’eliminarà la menció d’Investigació al grau de Psicologia».

D’altra banda, els estudiants asseguraven també que «aquesta modificació també deixa clar que la matriculació a assignatures optatives no és garantia de cursar-les, sinó que depèn del nombre de matriculats». També sobre les assignatures, des de l’Assemblea es denunciava que existeix una «publicitat enganyosa» a la qual es veuen sotmesos els estudiants. Segons deien, «es publiciten assignatures, que hem de pensar que poden ser un reclam perquè vinguin estudiants, que després no es cursen o que fa molt temps que no es cursen a la Facultat». Una prova és, per exemple, l’assignatura de Suport a les famílies amb nens i nenes amb necessitats especials, que segons explicaven, «s’hauria de cursar aquest any, tal com s’indica a la web, i no ha estat així».

Amb tot, l’Assemblea expressava que «l’interès econòmic prima per sobre de l’aprenentatge de l’alumnat». «Aquests fets són evidències de la deriva que està agafant la universitat pública», reivindicaven, i afegien que «tot això demostra l’endarreriment que està patint la qualitat formativa dins la Facultat i com els interessos econòmics estan asfixiant la universitat, el professorat i l’alumnat».

Les mesures que proposen els estudiants són clares: que s’elimini aquesta modificació i que es torni a la situació d’anys anteriors. «Volem una alternativa a la modificació de la Normativa per tornar, com a mínim, a la situació del curs passat», expressaven. A més, no volen frenar aquí: «Cal que el deganat iniciï un pla d’actuació encarat a millorar els nostres graus i les condicions dels qui els imparteixen».

L’Assemblea d’Educació i Psicologia està recollint signatures per presentar-les al Síndic de Greuges i intentar «aconseguir millores». D’altra banda, des de la URV informen que els estudiants no han demanat, ara per ara, cap reunió amb el degà de la Facultat.

tracking