Diari Més

Religió

L'Arquebisbe beneeix i imposa les noves corones a la imatge de Nostra Senyora del Sagrat Cor

La celebració va tenir lloc ahir dimecres al Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor

L'Arquebisbe imposant les noves corones a la imatge de Nostra Senyora del Sagrat Cor i al Nen Jesús.

L'Arquebisbe beneeix i imposa les noves corones a la imatge de Nostra Senyora del Sagrat CorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va beneir i imposar les noves corones a Nostra Senyora del Sagrat Cor i al Nen Jesús del Santuari tarragoní que rep el mateix nom, a l’antiga Església de Jesús-Maria, ahir dimecres.

La celebració eucarística, presidida per l’Arquebisbe, va ser concelebrada pel capellà del Santuari, Antonio P. Martínez; el vicari episcopal de Tarragona i rector de la Parròquia de Sant Joan Baptista de la ciutat, Jordi Figueras i el delegat diocesà de Litúrgia, Rafael Serra. Serra va impartir una breu catequesi abans de la celebració sobre la significat i la importància que l’Església atorga a la coronació d’una imatge de la Mare de Déu

Antonio P. Martínez va donar la benvinguda als fidels i va contextualitzar l’esdeveniment. D’aquesta manera va recordar que al 2006 hi va haver la reinstauració canònica del Santuari i de la Confraria de Nostra Senyora del Sagrat Cor, i des d’aquell dia l’anomenada església de Jesús-Maria començà a denominar-se oficialment Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor.

Després de l’homilia de l’Arquebisbe, Jaume Pujol, va procedir a l’acte de benedicció i coronació. Un grup de fidels va portar en processó les dues corones que van ser lliurades al prelat juntament amb un ciri i dos rams de flors.

Dues corones fetes amb materials lliurats pels fidels del Santuari

Les noves corones de plata de llei, amb reserves d'or i alguna joia antiga encastada, s’han pogut dur a terme gràcies a l’aportació dels materials per parts del fidels del Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor. Es tracta de dues diademes d'estil Imperi i es componen d'un senzill cèrcol sobre el que cavalquen dues fulles que neixen del darrere de l'anella i es remunten cap el centre de la diadema per tal d'acollir el respectiu anagrama de la Verge Maria i de l'Infant Jesús fets en or.

Ambdues corones pretenen evocar el disseny de les que van ser furtades a la dècada dels anys vuitanta del segle XX. El disseny proposat des de la Junta Directiva del Santuari ha estat realitzat per l'orfebre i argenter de Barcelona Francesc Tena, el mateix que va elaborar l'arqueta per a les relíquies dels màrtirs beatificats a Tarragona l'any 2013.

En la celebració també es va lliurar la medalla als nous confrares de Nostra Senyora del Sagrat Cor. Finalment els fidels van dirigir-se al cambril per a venerar la imatge de la Mare de Déu.

Imatge de les noves corones.

L'Arquebisbe beneeix i imposa les noves corones a la imatge de Nostra Senyora del Sagrat CorCedida

L'Arquebisbe va beneir les noves corones.

L'Arquebisbe beneeix i imposa les noves corones a la imatge de Nostra Senyora del Sagrat CorCedida

tracking