Diari Més

Cultura

El Minipop comença aquest divendres amb una àmplia oferta cultural per a tota la família

La setena edició del festival arriba amb una previsió de gairebé 5.000 assistents

El Minipop ha acabat. Aquest matí de diumenge s'ha celebrat l'última jornada del festival de cultura contemporània per a tots els públics. Després el Teatre amb la Companyia Encaixats, ha tingut lloc un vermut amenitzat per Alex Torío i Empar Moliner, que han fet un tribut a Bowie. Un taller de maquillatge, de malabars i d'equilibris han donat per tancada la sisena edició del Minipop.

Diumene de MinipopCarles Magrané

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setena edició del Minipop començarà demà divendres, 2 de juny, al passeig de les Palmeres de Tarragona, amb una àmplia oferta cultural per a tota la família, plenament consolidat i amb una previsió de gairebé 5.000 assistents, segons l'organització, que no pretén créixer més.

La Bien Querida, Mazoni, Carles Belda & Sanjosex amb l'espectacle Càntut, Cala Vento, Marion Harper, Pavvla, Retirada!, Espaldamaceta i Superpanda's dj seran el reclam musical del VII Minipop, una programació que, segons el seu director musical, Lluís Gavaldà, combina «artistes de prestigi amb nous valors emergents».

Així, la bilbaïna Ana Fernández-Villaverde, àlies La Bien Querida, se centrarà en el seu últim disc, Premeditación, nocturnidad y alevosía; Espaldamaceta, que obrirà demà el festival, presentarà el seu recent àlbum, Els pares som públic d'un gran espectacle; i l'empordanès Mazoni farà el mateix amb el totalment acústic Carn, os i tot inclòs.

El duo Cala Vento recalarà amb Fruto panorama, Marion Harper ho farà amb Cotton candy, la seva companya de segell Pavvla arribarà amb el seu debut, Creatures, Retirada! ensenyarà Victòria/Derrota i la periodista Bibiana Ballbé posarà la banda sonora del vermut de diumenge amb una sessió retro hip hop.

A més, l'oferta del Minipop inclourà altres disciplines artístiques i, en aquest apartat, una de les novetats d'aquest any és l'Espai Caixa Fòrum, que comptarà amb una programació pròpia.

D'una banda, en aquest racó es podrà realitzar el taller Mediterrani en xapes, vinculat a l'exposició sobre la riquesa i la diversitat de la flora i la fauna del mar i les amenaces a la sostenibilitat mediambiental.

De l'altra, els més petits coneixeran el robot interactiu Quíric i aprendran a jugar amb les formes geomètriques.

Altres incorporacions a la programació d'aquesta setena edició seran una galeria d'art amb les fotos del taller de minireporters de l'última edició i la transformació de l'Espai Dansa en una Silent Disc.

En la línia de les edicions anteriors, també hi haurà espai per als tallers creatius, el teatre, el cinema i la literatura, a més d'un espai dedicat als nens de 0 a 3 anys dissenyat per les Tecletes -l'entitat que organitza el Minipop-, una zona de descans, oferta gastronòmica i la celebració paral·lela de la cinquena fira de coses guapes Minicrafts en l'últim tram de la Rambla Nova.

El Minipop va néixer l'any 2011 de la mà de l'associació Tecletes, un grup de mares i pares que volia seguir anant de concerts i gaudir-los amb els seus fills.

Per això, el festival part de la base que la música no té edat i que no necessita adaptacions per arribar a tothom, només adequar els espais i els horaris.

El Minipop s'ha situat com un festival de pop independent de referència i cada any atreu visitants de qualsevol part del país, i per això l'organització, al costat del Patronat de Turisme, ofereix descomptes i facilitats als visitants de fora de la ciutat.

A més, el Minipop es complementarà amb visites i entrades als monuments històrics de la ciutat.

El festival compta amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament i del Port de Tarragona. Les entrades, en taquilla, costaran 12 euros -és gratuït per als menors de tres anys-.

tracking