Diari Més

L'exgerent de l'EMT, Mario Cortés, denunciat a la Fiscalia pel grup municipal de C's

El motiu són les pressumptes despeses que Cortés hauria realitzat amb una targeta pública, i amb la qual hauria pagat viatges i dinars, entre d’altres

La presidenta de l'EMT, Begoña Floria, i l'exgerent, Mario Cortés, en una imatge d'arxiu.

L'exgerent de l'EMT, Mario Cortés, denunciat a la Fiscalia pel grup municipal de C'sACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exgerent de l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona, Mario Cortés, ha estat denunciat a la Fiscalia per la regidora del grup municipal de Ciutadans, Sònia Orts, a causa d’unes despeses d’una targeta de crèdit pública, de la qual Cortés en va fer un ús «pressumptament irregular». Segons s’informava des de Ciutadans, «la targeta del gerent tenia unes despeses que, sota el nostre criteri, no hauria de tenir una targeta de font pública, i per això hem presentat tota la documentació a la fiscalia». Segons deien, «es tracta d’un pressumpte cas de corrupció i, per tant, la fiscalia decidirà si és culpable o innocent».

Segons avançava La República Checa, Cortés hauria pagat pressumptament viatges, sopars, i altres despeses de caràcter personal amb aquesta targeta. Les xifres d’aquestes activitats, sumarien un total de prop de 70.000 euros entre el 2013 i el 2 de maig de 2016. Per aquest motiu, Orts va demanar informació al respecte i, posteriorment, la va entregar a la fiscalia perquè «és la nostra obligació avisar d’aquestes coses», segons expressava el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, Rubén Viñuales.

Per la seva banda, la presidenta de l’EMT, Begoña Floria, expressava que «l’EMT sempre ha actuat amb total transparència», i ho exemplificava dient que «la representant al Consell d’Administració del grup de Ciutadans, Sonia Orts, va demanar els extractes de la targeta de l’anterior gerent i se li van donar». A més, afegia que «si tenia dubtes sobre la legitimitat de la despesa, el lloc on reclamar els aclariments era l’empresa, que és on va sol·licitar la informació». D’altra banda, Floria subratllava que «resulta poc explicable la pressa amb què s’ha enviat aquesta documentació a la Fiscalia sense esperar a rebre els aclariments oportuns», i acabava dient que «cal recordar que tots els comptes de l’empresa estan aprovats i auditats».

Les reaccions dels grups municipals al respecte no es van fer esperar. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Pau Ricomà, expressava que «tenim dues versions contradictòries i cal contrastar-les». Segons deia, «si Ciutadans té constància d’irregularitats, fa bé en denunciar-les», però afegia que «és necessari saber si són reals i si la presidència de la EMT coneixia aquestes suposades irregularitats». El portaveu del Partit Demòcrata (PDeCAT), Albert Abelló, expressava que, «si les sospites es confirmen per part de la justícia, estem davant d’una situació molt greu», i avançava que avui sol·licitarà per escrit a l’equip de govern un informe detallat amb tota la informació relativa a les targetes de crèdit municipals que existeixen a l’Ajuntament. La regidora de la CUP i membre del Consell, Laia Estrada, explicava que «aquesta persona va dimitir i les explicacions que ens van donar no van ser gens creïbles».

Segons diu, «va quedar de manifest que Ciutadans havia descobert alguna cosa que havia forçat la dimissió, però això en cap cas es va reconèixer al Consell». A més, Estrada denunciava que «aquesta persona, després de dimitir, va entrar en un altre càrrec de l’empresa». «Es tractava d’un càrrec fet a mida», sentenciava Estrada.

Ara, caldrà esperar la resposta de la Fiscalia.

tracking