Diari Més

Laboral

Vaga al centre de treball d'Endesa de Tarragona per un acomiadament «injustificat»

El sindicat UGT convoca dues hores de vaga aquest dimarts i una concentració per donar suport a un company acomiadat

Cablejat elèctric en un carrer del barri Montserrat.

Endesa reconeix un 10% de les deficiències elèctriques que reclamen els veïnsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UGT convoca, per aquest dimarts 30 de maig, dues hores de vaga i una concentració de treballadors del centre de treball d'Endesa de Tarragoan per tal de donar suport a un company acomiadat «injustament», segons indica el sindicat. Es tracta d'un acomiadament en motiu d'una irregularitat a l'equip de comptatge del treballador d'Endesa. La direcció de l'empresa va catalogar l'error de frau, i va decidir acomiadar el treballador.

El sindicat assegura que «les circumstàncies que envolten el cas són molt dubtoses, perquè l’equip està ubicat al carrer a l’abast de qualsevol persona». D'aquesta manera, s'indica que l’empresa que ho detecta cobra en funció dels casos localitzats, i que no té cap lògica que un empleat de la companyia faci frau perquè els empleats disposen d’un preu preferencial en la tarifa elèctrica. «Tampoc es valora, per part de l’empresa, que la irregularitat sigui deguda a un error tècnic de l’equip, quan això ja ha passat altres vegades», sentencia la UGT.

Per aquests motius, el sindicat ha convocat dues hores de vaga. Posteriorment, els treballadors es desplaçaran des del centre de treball fins als Jutjats Socials de Tarragona, ones concentraran en suport al company acomiadat fins a les 12 del migdia, i també protestaran per l’actitud d'Endesa amb els seus treballadors.

UGT afegeix que l'acomiadament, que va tenir lloc a mitjans de l'any passat, coincideix amb l'inici d'una campanya d'Endesa de localització de mals usos de les tarifes d’empleats. «Els treballadors d’Endesa disposen d’un preu preferencial en la tarifa elèctrica, cosa que no acaba d’acceptar la direcció d'Enel, l’actual propietària d'Endesa», conclou el sindicat.

tracking