Diari Més

Protesta de la Guàrdia Urbana al ple perquè l'equip de govern compleixi amb els acords pactats

El cos protesta contra la falta de personal i les formes en què s'han comunicat els retards en el cobrament de les productivitats variables

Imatge de la protesta de la Guàrdia Urbana al ple d'aquest dilluns.

Protesta de la Guàrdia Urbana al ple perquè l'equip de govern compleixi amb els acords pactatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres del cos de la Guàrdia Urbana s'han presentat al ple de l'Ajuntament de Tarragona amb diversos cartells per demanar a l'equip de govern que compleixi amb els acords pactats en millores laborals. Les reivindicacions se centren en la falta de personal i en el retard en els cobraments de les productivitats variables, un extra econòmic que cobren els agents que duen a terme serveis operatius al carrer per fer 12 hores els caps de setmana, nits o serveis rotatius i que afecta a un total de 123 guàrdies urbans de Tarragona.

Pel que fa a la falta de personal, el president del Sindical Asemit -majoritari a l'Ajuntament de Tarragona-, Arsenio Alonso Ortega, critica la lentitud administrativa. Ortega ha afirmat que «fa un any i mig que l'Ajuntament va prometreque faria una convocatoria de 13 places de comissió de servei i 12 d'oposició lliure -la qual està en procés-, pero tan sols s'han incorporat 3 agents en comptes dels 25 que ho havien de fer». Per aquest motiu la Guàrdia Urbana demana que s'aprofiti la convocatòria d'oposició lliure que està en actiu per tal d'ampliar-la de 12 a 25 places. A més també critiquen la mitjana d'edat dels agents, que es troba en 48 anys.

Pel que fa a les productivitats laborals, Ajuntament i Guàrdia Urbana van pactar unes millores laborals per treballar a turns rotatius, 12 hores els caps de setmana i per nocturnitat, cosa que afecta a 123 agents. La problemàtica es troba en què al mes de maig s'havien d'abonar els retards de 2016 d'aquestes productivitats laborals, però cinc dies abans se'ls va comunicar mitjançant un correu electrònic que no s'abonaria aquest mes. «Creiem que aquestes no són les formes correctes de comunicar-ho», ha afirmat Alonso.

Amb aquesta reivindicació la Guàrdia Urbana espera que l'Ajuntament agilitzi el procés de la convocatòria i amplïi les places per suplir la falta de personal, a més de mostrar la seva disconformitat amb la manera que s'ha comunicat el retard del cobrament de les productivitats variables.

tracking