Diari Més

Municipal

La suspensió de les llicències a la Part Alta «desvalora» el preu del lloguer dels locals

Els propietaris estan «preocupats», han rebaixat els preus fins al 50% i han perdut oportunitats de negoci des de l’aprovació de la mesura, al desembre

L'Ajuntament no donarà noves llicències fins que no revisi el POUM.

La suspensió de les llicències a la Part Alta «desvalora» el preu del lloguer dels localsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Fa tres anys, el lloguer del meu local era de 3.000 euros al mes. Ara, he baixat fins als 1.500 euros, i encara estic disposat a rebaixar-lo una mica més. En sis mesos, des que l’Ajuntament aprovés la suspensió de concessió de llicències de restauració i oci a la Part Alta, he perdut tres oportunitats de negoci molt interessants. Estic molt preocupat». Aquest era el testimoni de Jean Segovia, copropietari, junt amb la seva mare, del local que hi ha al número 4 del carrer Major. «Fa 23 anys que el tenim, i sempre ha estat un local de restauració», explicava Segovia.

Segons detallava, «fa un any i mig que no hi ha cap negoci, i en fa un que busco llogater». El número 4 del carrer Major és un local amb «tradició de restauració», en el qual hi ha hagut una llesquería, una pizzeria i un restaurant. Ni Segovia ni la seva mare, també propietària, volen canviar aquesta línia, però segons deia, «al final no ens quedarà més remei que acceptar una de les ofertes que ens arriba quasi cada dia, i que volen obrir un basar o un locutori». Tot i que la demanda és molt alta, Segovia assegurava que «haurem d’abaixar més el preu perquè les ofertes més interessants són de restaurants o locals de degustació, i l’Ajuntament ha suspès el lliurement de llicències d’aquest tipus».

La primera oferta «de qualitat» que va rebre Segovia planejava obrir una gelateria artesana. «Quan vam reunir-nos amb els tècnics d’Urbanisme, semblava que tinguessin al·lèrgia a la Part Alta», expressava, i afegia que «ens van preguntar si seria una gelateria amb degustació, i evidentment els vam dir que sí». «Automàticament, van descartar la nostra proposta», declarava el propietari. El mateix va passar amb la segona de les propostes que van arribar-li. «Van trucar-me perquè volien obrir una cansaladeria amb degustació. Vam tenir la reunió amb els tècnics, i ens van dir que no es podia obrir un local d’aquestes característiques», explicava.

Amb la tercera proposta, Segovia va creure possible aconseguir una llicència. «Em proposaven convertir el local en una botiga de menjar pre cuinat», deia. A l’hora de presentar el projecte als tècnics, però, els van preguntar si el menjar es cuinaria a l’interior del local. «Quan vam explicar que sí, que evidentment es cuinaria a l’interior perquè el local està preparat, ens van dir que era impossible, perquè aleshores seria el mateix que un restaurant», narrava. La situació és, segons Segovia, «molt preocupant». «Volem que ens diguin cap a on hem d’anar, perquè ara mateix estem molt descol·locats», lamentava.

La situació de Segovia es repeteix en d’altres locals del carrer Major. Pere Vergès, propietari del local situat al número 11, expressava que «no té sentit que no ens deixin posar els negocis que la gent demana i vol». Assegurava que la situació és «molt preocupant», que ha perdut «oportunitats molt bones» i demanava que «l’Ajuntament retiri la moratòria de les llicències immediatament». La suspensió de les llicències té una durada d’un any, i es va aprovar d’urgència al Ple Municipal del 23 de desembre. El motiu de la mateixa va ser la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i era una de les peticions de la plataforma Farts de Soroll.

tracking